Mesajul surprinzător al Elenei Udrea pentru Sorina Pintea, arestată pentru luare de mită: ”Sper să…”

Publicat: 01/03/2020 | 14:13
Mesajul surprinzător al Elenei Udrea pentru Sorina Pintea, arestată pentru luare de mită: ”Sper să…”

Elena Udrea a comentat reținerea Sorinei Pintea, fostul ministru al Sănătății, care va mai rămâne în arest. Procurorii DNA o acuză pe Pintea de luare de mită, însă Udrea este sceptică privind veridicitatea acuzațiilor.

„Sper ca este o înscenare și că este nevinovată, îmi doresc asta pentru ea, pentru că am văzut-o ministru al Sănătății”, a declarat Elena Udrea. Altfel, îmbrăcată lejer, în trening, fostul ministru al Turismului se afla la o competiție sportivă din București, unde se strâng fonduri pentru salvarea vieții unei polițiste.

Sorina Pintea a ajuns DNA

Procurorii DNA au percheziţionat vineri biroul Sorinei Pintea de la Spitalul Judeţean Baia Mare, unde aceasta este manager.

Surse judiciare susţin că ancheta DNA cate o vizează pe Pintea are legătură cu achiziţii de materiale sanitare de către unitatea medicală.

La finalul percheziţiilor făcute de anchetatori în biroul Sorinei Pintea de la Spitalul Judeţean Baia Mare, vineri seară, aceasta a fost premuată fiind transportată la Bucureşti, anunță news.ro.

Un jurnalist local din Baia Mare, Vasile Dale, a prezentat invocând surse, două scenarii legate de circumstanţele care au dus la declanşarea anchetei DNA împotriva fostului ministru Sorina Pintea.

Conform primului scenariu, în biroul fostului ministru al Sănătăţii s-a prezentat un bărbat, se pare furnizor de servicii de curăţenie şi dezinfectanţi, pentru o discuţie. Acesta a plecat din birou, iar pe hol ar fi înmânat un plic unei angajate a Spitalului Judeţean Baia Mare, căreia i-ar fi spus că ”e pentru doamna Pintea”, moment în care au intervenit procurorii DNA.

În cel de-al doilea scenariu, persoana respectivă a intrat în biroul managerului Sorina Pintea, pentru a purta o discuţie, la un moment dat, i-a spus acesteia că trebuie să iasă din încăpere, însă a lăsat în birou o pungă în care se aflau banii.

”La un moment dat, Sorina Pintea ar fi mutat punga de pe un scaun pe celălalt, fapt care ar confirmă amprentele. Aparent, persoana respectivă era cablată, întrucât există înregistrări ambientale”, susţine jurnalistul.

Citește și...