Blocul ciuruit din Vitan

Am auzit de el de doar cateva ore, insa pe ucigasul Vitalie Proca, de 33 de ani, il stie toata Republica Moldova dupa ce a inceput sa ucida cu sange rece inca din adolescenta! Vitalie provine dintr-o familie cu trei copii si o mama bolnava.

Autoritatile romane au reusit sa puna mana pe unul dintre cei mai periculosi asasini la comanda! Dupa atacul armat cu Kalashnikov, petrecut in urma cu trei luni, in fata unui bloc din cartierul Vitan, din Bucuresti, politistii au stiut ca au de-aface cu un asasinat la comanda.

Vitalie Proca foto: Interpol

O echipa de la Serviciul Omoruri din cadrul Politiei Capitalei, cu ajutorul Serviciilor Secrete, au reusit sa-l identifice pe cel care a tras in rafala asupra lui Razvan Isaila, un bucurestean de 26 de ani, fara sa-l omoare insa.

Blocul ciuruit din Vitan
Este vorba despre moldoveanul Vitalie Proca, despre care am aflat ca a fost dat in urmarire de catre agenti ai Interpolului din Romania inca de pe 21 ianuarie, desi identitatea lui s-a facut publica de-abia astazi.
Vitalie Proca

Vitalie era cautat si de autoritatile engleze dupa un caz asemanator, un atac comis in Londra, in martie, anul trecut. Atunci cand un bancher rus a scapat ca prin minune dupa ce moldoveanul l-a impuscatd e cinci ori tot cu o arma mitraliata automata.
Vitalie Proca foto: Interpol

Cu putin timp inainte sa implineasca 18 ani, Vitalie a inceput sa-si bata vecinii pentru a le putea fura banii. A mers si mai departe, cu alti trei complici, in 1997, cand a intrat peste o familie cu mai multe tevi metalice, cu care i-a batut pe acestia tot pentru a-i putea jefui.

Cei doi soti au murit cateva zile mai tarziu, iar Vitalie, desi nu era nici macar major, era deja cercetat pentru omor!

Anchetatorii au ramas socati atunci de sadismul lui Vitalie cand au descoperit barbaria comisa de tanarul moldovean, care nu doar ca si-a batut victimele in ultimul hal, dar i-a supus unui ritual ingrozitor. Crezand ca sunt morti, le-a aplicat arsuri cu fierul de calcat si i-a legat la maini si le-a pus un lant la gat din ata sintetica.

“Proca Vitalie, la începutul lunii ianuarie 1997, aflîndu-se la domiciliul său în s.Pituşca, r-nul Călăraşi, a confecţionat din două bucăţi de ţeavă metalică un pistol mascat sub stilou de calibrul 5,6 mm, pe care, împreună cu 2 cartuşe l-a păstrat ilegal la sora sa, Proca N., în odaia 77, căminul 19, din str.Florilor 4/2, pînă la 30.03.1997, cînd au fost depistate şi ridicate de colaboratorii de poliţie”, se arata intr-una din filele depuse la dosar. Vitalie a fost condamnat la inchisoare pe viata, insa a ispasit doar 12 ani dupa ce in Republica Moldova s-a schimbat Codul Penal.

Vitalie Proca a fost capturat acum in Moscova si se afla acum in custodia autoritatilor ruse, urmand sa fie extradat in Romania.

 (Mariana Apostol)
 

Citeste despre:atac armat vitan, vitalie proca criminal republica moldova crime comanda


Share On Facebook