Nelu Tătaru vorbește despre reintroducerea stării de urgență: „Sunt şi restricţii care vor fi impuse”

Publicat: 11/07/2020 | 16:52
Nelu Tătaru vorbește despre reintroducerea stării de urgență: „Sunt şi restricţii care vor fi impuse”

După numărul record de cazuri cu noi infecții COVID-19 ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a oferit primele declarații despre cea mai mare frică a românilor: reintroducerea stării de urgență.

În ultimele 24 de ore au fost confirmate 698 de cazuri noi de COVID-19 în România. Este cea mai mare cifră de la debutul pandemiei. Numărul total de cazuri trece astfel de 32.000. De asemenea, de la ultimul bilanț au fost confirmate 24 de decese.

Citește și: Zi decisivă în Senat! Se dezbate proiectul privind carantinarea și izolarea

„Într-o primă perioadă vom avea o creştere uşoară, progresivă, de la o zi la alta şi în funcţie de numărul de teste făcute în zilele respective. Vine o perioadă de weekend în care o să avem un număr de recoltări şi teste mai puţine. Suntem în acea transmitere comunitară. Recomandările rămân aceleaşi, iar rugămintea este ca ele să fie respectate”, a declarat Nelu Tătaru, în direct la România TV.

„Mergem în continuare pe relaxare”

Totodată, Nelu Tătaru a anunțat că Guvernul nu se gândește la revenirea în starea de urgență, cel puțin nu acum. „Noi nu vrem să reintroducem niciun fel de alte restricţii sau să limităm alte activităţi economice. În acest moment mergem cu aceleaşi măsuri de relaxare, dar recomandarea este aceea de a respecta regulile şi normele de desfăşurare a acelor activităţi.

Nu rata: Coronavirus în România. Nou record de infectări! 698 în ultimele 24 de ore

În măsura în care acest număr de cazuri va creşte exponenţial, nu creştere uşoară de la o zi la alta, sunt şi restricţii care vor fi impuse. Dar nu vrem să ne transformăm într-un stat poliţienesc”, a explicat Nelu Tătaru, întrebat dacă vor urma alte restricţii sau chiar o nouă stare de urgenţă.

Bilanțul general din 11 iulie

Până astăzi, 11 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 32.079 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 23.613 au fost externate, dintre care 21.414 de pacienți vindecați și 1.793 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare și 406 pacienți externați la cerere cu test pozitiv.