NEWS ALERT! Europa, lovită de un val de aer arctic! Care sunt cele mai afectate ţări

Autor: T.S
Publicat: 26/03/2020 | 18:58
NEWS ALERT! Europa, lovită de un val de aer arctic! Care sunt cele mai afectate ţări

Dacă în ultimele zile Europa Centrală și de Est s-a confruntat cu o perioadă rece, o nouă masă de aer arctic va afecta vestul și sudul continentului, săptămâna viitoare, spre sfârșitul lunii martie.

Conform site-ului specializat în prognoze Severe-weather , chiar dacă masa de aer rece provine din regiunea arctică, acest lucru nu înseamnă că vremea va fi extrem de rece, însă temperaturile înregistrate vor fi considerabil mai mici pentru această perioadă a anului.

Cele mai afectate de valul rece, care se va simți de vineri, sunt Marea Nordului, Scandinavia și Marea Britanie. Spre duminică, valul de aer rece va ajunge în Franța și Spania.

În România va ieși soarele 

Meteorologii anunţă temperaturi plăcute, cu maxime care vor atinge 17 grade vineri, 27 martie. În zonele de munte sunt aşteptate în continuare precipitaţii mixte şi ninsori.

Cerul va fi variabil, cu înnorări îndeosebi în prima parte a intervalului în regiunile vestice, sudvestice şi parţial în cele centrale precum şi în zonele montane aferente, unde doar pe suprafeţe mici, temporar se vor semnala precipitaţii slabe.

Acestea vor fi mixte la munte şi mai ales sub formă de ploaie în zonele joase de relief. Vântul va avea intensificări la munte, în special la altitudini mari, iar local şi temporar cu precădere ziua în sud, sud-est şi în centru.

Vremea în Capitală

Şi în Bucureşti, vremea se va încălzi semnificativ faţă de intervalul anterior. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea. Vântul va continua să aibă intensificări, cu viteze mai mari în prima parte a intervalului. Temperatura maximă va fi de 12…13 grade, iar cea minimă de 4…5 grade. Vineri, temperaturile maxime se vor încadra între 8 şi 17 grade, iar cele minime între -4 şi 7 grade.

Citește și...