Osemintele Reginei Elena vor fi aduse în țară din Elveţia. Casa Regală a României a anunțat unde vor fi înhumate

Publicat: 03/09/2019 | 19:55

Sicriul cu osemintele Reginei Elena a României va ajunge în ţară din Elveția pe 18 octombrie. Casa Regală a României a anunțat locul unde vor fi înhumate, dar și alte informații legate de această decizie importantă.

Citește și: “Fiul secret” al Regelui Mihai I recunoaște: “Am fost condamnat la închisoare! Pe atunci aveam doar 25 de ani…”

Osemintele Reginei Elena vor fi aduse în Romnia din Elveţia

Sicriul în care se află osemintele Reginei-mamă Elena a României va ajunge în România pe 18 octombrie, conform unui anunț făcut public Biroul de Presă al Casei Majestăţii Sale Custodelui Coroanei. Reînhumarea va avea loc în Pridvorul Noii Catedrale Arhiepiscopale şi Regale.

“Şeful Casei Majestăţii Sale Custodelui Coroanei are onoarea de a anunţa decizia Majestăţii Sale Margareta de a repatria osemintele Reginei-mamă Elena a României. Regina Elena va odihni în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală de la Curtea de Argeş, alături de fiul ei, Regele Mihai I. Sicriul va ajunge la Aeroportul Internaţional Otopeni vineri, 18 octombrie 2019”, informează sursa citată.

Citește și: Incidentul halucinant în care a fost implicat Regele Mihai l, povestit chiar de Maiestatea Sa cu puțin timp înainte de a muri: ”Zece mașini au apărute din întuneric, ne-au blocat!”

Potrivit comunicatului, ceremonia funerară este programată în Catedrala istorică Episcopală şi Regală pe 19 octombrie.

Biroul de Presă va face public programul ceremoniilor funerare în ziua de 11 octombrie, mai precizează Biroul de Presă al Casei Majestăţii Sale Custodelui Coroanei.

Regina-mamă Elena a României – biografie

Potrivit site-ului romaniaregala.ro, la 3 mai 1896, s-a născut, la Palatul Tatoi, lângă Atena, Regina-mamă Elena a României, mama Regelui Mihai I. Alteţa Sa Regală Principesa Elena a Greciei şi a Danemarcei a fost fiica Regelui Constantin I al elenilor şi a Reginei Sofia (născută Principesă Imperială a Prusiei).

Regina Elena fost sora Regilor George al II-lea, Alexandru şi Pavlos ai Greciei. S-a căsătorit la Atena, la 10 martie 1921, cu Principele Moştenitor Carol, de care a divorţat la 21 iunie 1928. În 1940 a devenit Regina-mamă a României. A murit în ziua de 28 noiembrie 1982, la Lausanne. Spre deosebire de Regele Mihai I, Regina Elena nu şi-a mai revăzut niciodată ţara.