(P) Cele mai populare 8 stiluri de design interior in casele moderne

Iti doresti sa iti decorezi casa si esti in cautare de inspiratie tematica? Ei bine, in articolul de azi vei gasi idei si sugestii pentru a alege decoratiuni si mobila personalizata care sa reflecte cele mai populare stiluri de design interior si tendintele actuale in amenajari.

In realitate, practicienii amesteca elemente diferite din mai multe stiluri de decorare, dar este esential sa identifici aspectele de baza ale fiecarui stil pentru ca alegerea pieselor de mobilier, a decoratiunilor si a corpurilor de iluminat sa fie mult mai usoara si simpla pentru tine.

Evident, exista mult mai multe stiluri de design interior decat cele prezentate mai jos, dar intentia noastra este de a evidentia stilurile care sunt in prezent in voga. De aceea, ne-am oprit la cele mai populare opt stiluri de decor, insa iti recomand sa nu te limitezi la acestea.

1. Stilul Modern

La mijlocul anilor 1900 au aparut unele dintre piesele cele mai reprezentative in designul modern. Acest stil este caracterizat prin linii rafinate, siluete minimaliste si forme naturale. Maestrii moderni de la mijlocul secolului XX au definit moduri creative de a utiliza materiale noi, cum ar fi cele din material plastic turnat, placaj si aluminiu.

Pentru a pastra un aer proaspat in locuinta ta, recomandarea specialistilor este de a amesteca aceste piese de mobilier si cu alte elemente din celelalte stiluri de design.

2. Stilul Industrial

Acesta este stil pune accent pe era industriala si este caracterizat prin utilizarea otelului in combinatie cu lemnul si placarea peretilor cu caramida bruta, nefinisata. Varianta moderna include, in mod obisnuit, accente pe tonuri de cupru.

Din punct de vedere al prezentarii, un decor industrial este adesea rustic si matur. Un punct notabil al stilului de decor industrial este faptul ca variaza de la rustic la modern, cu linii curate si ornamentatii elaborate. Astfel, in functie de gusturile si stilul tau de personalitate, poti opta pentru un look chic si luminos sau un pentru un design mai intunecat, antic.

3. Stilul Nautic

Este un stil cald, relaxant si pozitiv. Decorurile in stil nautic reflecta spiritul New England al caselor de pe plaja sau al cabanelor. Acest stil de design interior se bazeaza pe amenajari care au ca baza culoare alba sau culoarea nisipului auriu, in combinatie cu albastru marin, ca si culoare de accent primar.

Decorul nautic incorporeaza piese de mobilier din lemn nefinisat, combinate cu tapiterie si lenjerie sic pentru canapele si locurile de relaxare. Optiunile pentru accente decorative sunt mai multe: scoici in borcane mari si transparente, franghii de iuta, barci cu vasle, barci cu panze, harti de navigatie si multe altele, cum sunt acesti tabureti din lemn si sfoara.

4. Stilul Scandinavian

O ramura a miscarii moderne de la mijlocul secolului, designul scandinav a introdus in domeniul arhitecturii interioare stilul minimalist, foarte popular pana si in zilele noastre. Cu toate ca majoritatea oamenilor il asociaza cu IKEA, exista o varietate a acestui stil care caracterizeaza designul scandinav in sine.

Dispunand de contururi blande, culori cu accent jucaus si un echilibru intre materiale ecologice si elemente de inginerie, mobilierul scandinav este simplu, contemporan si functional. Multe modele scandinave folosesc principii care se caracterizeaza prin linii fluide si se concentreaza pe proportiile obiectelor.

O mare majoritate a amenajarilor interioare in stil scandinav foloseste, ca si culori de fundatie, culorile alb cu tonuri de gri, care permit obtinerea unui stil estetic, curat si versatil in casa ta.

5. Stilul Boem

Decorul boem surprinde prin spiritul lipsit de griji si aventuros al stilului de viata de avangarda. Acesta dispune de combinarea creatoare de modele bogate si culori vibrante, in special cele cu tonuri de rosu sau violet. Cheia este de a prezenta cu atentie un aspect intentionat "dezordonat".

Pentru o ambianta calda se folosesc, din belsug, pleduri, perne, covoare, tapiserie. Atunci cand este vorba de a-ti personaliza mobilierul, uita-te dupa piese care au accente etnice sau nomade. Stilurile care sunt in tendinte sunt cele inspirate din desene tribale sau din stilul marocan.  

6. Stilul Rustic

Decorul rustic este o abordare moderna a designului interior inspirat de piesele de mobilier pe care le gasesti intr-o ferma sau o casa taraneasca. Cele mai multe piese de mobilier din stilul rustic fac tranzitie catre natura, fiind amestecate si cu unele elemente traditionale.  

Cateva buchete uscate de lavanda si aranjamente de plante in vase special alese, stilizeaza cu adevarat casa ta. Piesele de mobilier in stil rustic sunt caracterizate de lemn natur, in combinatie cu elemente de mobiler tapitate. Culorile sunt similare cu cele care caracterizeaza decorul nautic, cu cel mai mare accent pe culorile alb si bej.

7. Silul Modern Urban

Designul interior urban provine, in cea mai mare parte, de la designerii moderni din marile orase. si este o fuziune de trasaturi diferite, opuse si complementare. Minimaliste, moderne, etnice, cu amintiri de familie pline de farmec si chic, toate aceste modele experimentale de design interior se intalnesc intr-un cadru care caracterizeaza distinct secolul XXI.

Canapele si paturi mari tind sa fie piesele centrale in spatii cu piese de mobilier putine. Se pune accent pe decoratiuni artistice si creative, cum sunt perne, oglinzi, console, la care se adauga unele desene geometrice elegante sau obiecte de epoca cu decor traditional.

Simte-te liber pentru a aduce acasa modele de mobilier moderne, personalizate si deschizatoare de drumuri.

8. Stilul Shabby Chic

Decorul shabby chic pune accentul pe elemente de epoca pentru a recreea aspectul antic, de piata. Mobilierul se caracterizeaza prin aspectul de vechi, cu compozitia de lemn acoperita cu vopsea in mai multe straturi pentru creea semne de uzura si stilul antichizat, cum este acest dulap.

Accentele decorative pentru stilul de decor shabby chic ar trebui sa fie simple si opulente, cu scopul de a aduce designul interior de ansamblu la un standard contemporan. Decoratiunile din textile si lenjeria prezente cu generozitate aduc un plus de stil. Cu toate ca culorile shabby chic sunt alb, ecru si nuante pastelate, nu-ti fie frica de a completa cu unele culori vibrante.

Aceastea sunt cele mai populare stiluri de design interior. Sper ca aceasta prezentare de stiluri de design iti va fi de ajutor pentru a obtine ceea ce iti doresti in proiectul tau de amenajare personalizata a locuintei tale.

Pentru nevoile tale si pentru mai multa inspiratie, colectia de mobilier personalizat de pe BoomHome iti ofera elementele potrivite din punct de vedere estetic, extrem de versatile si care pot completa o multitudine de stiluri de design.
 

Citeste despre:stil design, modern, mobila personalizata


Share On Facebook