Pariurile sportive reprezintă un hobby pentru marea majoritate microbiștilor care își deschid cont la o agenție online. Nu există o rețetă universală pentru succes, iar fiecare pasionat își conturează propriul stil de joc de-a lungul anilor.
Pentru a rămâne conectați la fenomen, aceștia urmăresc informații despre ofertele promoționale ale operatorilor și despre ce se întâmplă în lumea pariurilor accesând portaluri specializate, precum https://promopariuri.ro/. Unii dintre pariorii care au trecut la statutul de profesionist – pentru că la acest nivel se ajunge în timp – obișnuiesc să mizeze pe echipele care pleacă cu șansa a doua, beneficiind, astfel, de cote mai bune. Diferența dintre ei și jucătorii amatori care pariază pe outsideri este că profesioniștii nu pun bilete ghidându-se exclusiv după cote, sau după „intuiție”.
Decizia plasării unui bilet pe „underdog” este luată după ce meciul e analizat în detaliu. Spre deosebire de analizele „obișnuite”, în care accentul cade pe informații precum absenți, echipe probabile sau atmosferă în cadrul loturilor, un pariu împotriva favoritei se concentrează pe context. Astfel, cele mai multe surprize apar la începutul sezonului, când încă nu sunt formate conexiunile de joc dintre fotbaliștii mai vechi și cei transferați în presezon.
De pildă, Manchester United a fost învinsă pe teren propriu de Brighton în prima etapă din actuala ediție a Premier League. În prima rundă din LaLiga, FC Barcelona a remizat pe teren propriu cu Rayo Vallecano. În etapa a 5-a din Bundesliga, Bayern Munchen a făcut 1-1 cu Union Berlin, iar exemplele pot continua. Pariurile contra favoritelor aveau cotă mai mare de 2.50. În etapa a 7-a a campionatului Germaniei, Augsburg a învins-o cu 1-0 pe Bayern Munchen. Era cotă 14.00 să piardă mașinăria de fotbal antrenată de Julian Nagelsmann.
Dacă analizăm ce s-a întâmplat în Superliga din România, vom constata că am avut parte de destule surprize în acest început de sezon. Încă din prima rundă, remiza în meciul dintre „roș-albaștri” și nou-promovata „U” Cluj avea cotă 6.00. A urmat victoria Rapidului contra vicecampioanei, cotată cu 3.20.
Cine era atent la detalii, observa haosul tehnico-tactic de la nivelul lotului echipei lui Becali și putea plasa o miză mică pe surpriză. Ulterior, pe măsură ce am înaintat în campionat, nu a mai fost nicio surpriză când FCSB nu a mai câștigat, cotele echilibrându-se. Declinul nu va ține la nesfârșit. Totuși, vicecampioana are cel mai valoros lot din România. Va urma probabil o serie de victorii care o va aduce măcar în zona Play-off-ului, dacă nu în apropierea podiumului.
FCSB poate fi subiectul unui studiu de caz și pentru o altă situație în care se pariază împotriva favoritelor. Concret, conducerea clubului a decis să sacrifice meciurile din Superliga pentru calificarea în grupele Conference League și, apoi, pentru primele două partide din grupă. Astfel, în competiția internă au fost folosite rezervele.
În ligile majore nu se întâmplă așa ceva. „Granzii Europei” folosesc același prim unsprezece chiar dacă joacă din trei în trei zile. În schimb, în campionatele estice este o obișnuință să fie menajați titularii. E un detaliu de care trebuie ținut cont în strategia pariurilor pe outsideri. Motivația este decisivă și în finalul sezonului, când echipele mari sunt „cu sacii în căruță” și pot fi învinse de cele mici, care au nevoie disperată de puncte.
Profesioniștii mizează uneori împotriva favoritelor pentru că în această zonă apar pariuri de valoare. Altfel spus, cota care indică exact gradul de risc este mai mică decât cea oferită de agenția de pariuri. Totuși, astfel de pariuri nu sunt tocmai pe gustul tuturor.
Un amator ar intra în panică după o serie de bilete necâștigătoare (care apare inevitabil) și ar juca la recuperare. Un parior experimentat rămâne calm și nu se abate de la stilul său de joc. Așadar, se poate spune că jucătorii „pro” mizează pe outsideri și pentru că au calitățile necesare pentru a face față presiunii.