Fotbalul românesc este un izvor nesecat de declcearații care rămân în istorie și sunt amintite adesea la ani buni după ce au fost făcute. Iată, așadar, care sunt cele mai cunoscute.
„Lăsați-ne să ne pregătim pentru Champions League” – Nu ai cum să faci un top al celor mai cunoscute perle din istoria fotbalului românesc fără să amintești celebrul îndemn al lui Cristi Borcea. Declarația a fost făcută în 2002, după ce echipa din Ștefan cel Mare tocmai câștigase titlul. Au trecut două decenii de atunci, dar dinamoviștii nu au ajuns încă în Champions League. Dimpotrivă, au emoții în acest sezon cu retrogradarea și vor disputa barajul pentru menținerea în prima ligă contra celor de la Universitatea Cluj. De atunci, echipa a mai câștigat doar două titluri, ultimul în 2007. Au urmat ani grei, în care echipa s-a zbătut pentru salvarea de la retrogradare în ultimele sezoane. Cât despre Cristi Borcea, el nu mai face parte din acționariatul clubului Dinamo, dar rămâne un suporter înfocat al dinamoviștilor.
„Ai n-ai mingea, tragi la poartă” – Deși această declarație îi este atribuită adesea lui Gică Hagi, cel care a făcut-o este Victor Roșca, fost antrenor la Petrolul Ploiești, conform informațiilor publicate pe NetBet Blog. El a făcut această declarație în 2000, când era antrenorul Petrolului, înaintea unui meci cu Rapid. Întrebat de jurnaliști ce tactică va adopta, el a răspuns cu celebra declarație. Fost portar la Rapid și Chimia Râmnicu Vâlcea, Victor Roșca a antrenat numeroase echipe din fotbalul românesc precum CSM Reșița, Poli Timișoara, Corvinul Hunedoara, Petrolul, Otelul Galați, Inter Gaz București, UTA Arad și Arieșul Turda. Ultima echipă pe care a pregătit-o a fost CS Hunedoara, în 2015.
„Apă bei, apă joci” – Această declarație îi aparține lui Dănuț Lupu, unul dintre cei mai talentați fotbaliști din istoria României, dar care niciodată nu și-a atins potențialul. Tocmai stilul de viață agitat l-a tras în jos, întrucât Lupu, pe cât de talentat era pe teren, pe atât de talentat era și în afara lui. El a evoluat în carieră pentru echipe precum Dinamo, Panathinaikos, Rapid și Brecia. A fost un mijlocaș ofensiv de mare calitate, cu o capacitate impresionantă de a scoate oameni din joc. A strâns și 14 meciuri pentru naționala mare a României între 1989 și 1998. În prezent face parte din conducerea CS Dinamo.
„Sunt bun, dar nu mă vede nimeni” – Fostul atacant Robert Niță a rămas cunoscut mai degrabă pentru această declarație decât pentru golurile marcate. Vorbele celebre au fost spuse în perioada în care era jucătorul Rapidului, la începutul anilor 2000, iar mesajul îi era adresat antrenorului Mircea Rednic. El a afișat inclusiv un tricou cu acest mesaj după un gol marcat. Vorbele sale au rămas așadar în istoria fotbalului românesc, iar la un moment dat Niță a moderat inclusiv o emisiune cu numele „Sunt bun, dar nu mă vede nimeni!”. Niță a crescut la Steaua, dar a evoluat în carieră pentru echipe precum Foresta Suceava, Rapid, Gloria Bistriță, Pandurii și Rocar. În prezent este vlogger pe YouTube.
„Facem bine ca să nu facem rău” – Gică Hagi are multe declarații celebre, iar aceasta este una dintre cele mai cunoscute. „Regele” a stârnit adesea zâmbete prin unele declarații pe care le-a făcut, dar rămâne unul dintre cei mai buni jucători din istoria României și și-a investit aproape întreaga avere pentru dezvoltarea unei academii de fotbal care îi poartă numele, promovând numeroși tineri talentați, printre care și fiul său Ianis Hagi, legitimat la Glasgow Rangers, dar și Răzvan Marin ori Florin Tănase, ultimul fiind golgheterul Ligii 1.
A absolvit Universitatea Hyperion, specializarea Jurnalism.
S-a alăturat presei în anul 2016, iar din 2019 este redactor la publicația CANCAN.RO, site ce face parte din Grupul de Presă GÂNDUL.