Peter Klosz a murit la 49 de ani după ce a făcut infarct. Vestea a cutremurat lumea sportului din România

Publicat: 18/11/2019 | 11:49

Este doliu în lumea sportului din România. Președinele Federației Române de Triatlon, Peter Klosz, a murit după ce a suferit un infarct miocardic. El avea 49 de ani.

Peter Klosz murit la 49 de ani după ce a făcut infarct

Peter Klosz a încetat din viață noaptea trecută în timp ce se afla în Mureș. Decesul a survenit în somn, în urma unui infarct miocardic. Echipajul medical a încercat să îl resusciteze pe președintele Federației Române de Triatlon, dar inima lui nu a mai început să bată.

“«Important nu e când începi, ci cât de departe poți ajunge.» – Klosz Peter (1970-2019) Dumnezeu să te vegheze veșnic, domnule președinte, prieten drag și OM demn! 😢🙏🕯🕯🕯🕯🕯🕯, au transmis reprezentanții Federației Române de Triatlon pe pagina oficială de Facebook.

La sfârșitul săptămânii trecute, Peter Klosz a organizat Gala Triatlonului Românesc, la Comitetul Olimpic și Sportiv Român.

În urmă cu 18 ani, Peter Klosz a suferit un infarct și atunci medicii i-au montat un stend. Problema a fost că în 2011 a avut parte de un alt infarct și a fost norocos că a scăpat cu viață datorită unei operații de bypass coronarian. Bypass-ul coronarian este o intervenție de revascularizare folosită pentru a îmbunătăți fluxul sanguin al inimii la pacienții cu afecțiuni severe ale arterelor coronare. Aceasta este una dintre cele mai frecvente operații pe cord deschis realizate în lume, iar medicii care o realizează se numesc chirurgi cardiotoracici.

“Operația de bypass a însemnat că mi-au scos o venă de la picior, m-au tăiat în două la piept și mi-au montat două vene, prin care practic s-a creat o altă scurgere, prin care inima pompează sânge către mușchii inimii”, mărturisirea Peter Klosz în 2017, în cadrul unui interviu pentru publicația biciclistul.ro.

După operația pe cord deschis, Peter Klosz a participat și a terminat cu succes o competiție Ironman, patru Half Ironman, dintre care una la Transfier, șase maratoane montane și alte competiții pe distanțe mai scurte.

Citește și...