"Piratul aerului" din Cairo a fost arestat pentru şapte zile

Individul care a deturnat marţi un avion cu 80 de pasageri la bord, al companiei EgyptAir, a fost arestat pentru următoarele cinci zile în urma unei decizii luate de Tribunalul din Larnaca.
 

Se pare că, "piratul aerului", aşa cum a fost poreclit, este un bărbat de  58 de ani cu probleme psihice. Împotriva sa au fost formulate nouă capete de acuzare. Bărbatul, cetăţean egiptean, a declarat că a deturnat avionul pentru a-şi convinge fosta soţie, care locuieşte în Cipru, să stea de vorbă cu el. De altfel, în momentul în care s-a predat după 6 ore de negocieri, el le-a dat poliţiştilor o scrisoare adresată fostei soţii, scrie Digi24.

Miercuri bărbatul a plecat din Alexandria şi se îndrepta spre Cairo. La jumătate de oră după decolare a anunţat că are o bombă asupra sa şi a cerut ca aeronava să se îndrepte spre Cipru.

Anchetatorii au descoperit că presupusa centură cu explozibili pe care o purta era falsă, făcută din carcase de telefoane mobile. Iar unul dintre cei 80 de pasageri ţinuţi ostatici, un britanic, le-a trimis prietenilor un selfie în care apare alături de piratul aerului.

Theo Sutiu
 

Citeste despre:piratul aerului, arest, sapta zile, avion alexandria, cancan, cancan.ro


Share On Facebook