Plan malefic al unei femei din Iași! De ce și-a pus fiica să mintă că tatăl a abuzat-o sexual 

Publicat: 07/08/2020 | 10:14
Plan malefic al unei femei din Iași! De ce și-a pus fiica să mintă că tatăl a abuzat-o sexual 

O femeie din Iași a pus la cale un plan malefic. Ea și-a pus fiica să mintă că tatăl a abuzat-o sexual ca să plece din țară.

Scandalul a izbucnit pe 16 iulie 2017, atunci când o femeie a făcut plângere la poliție și a susținut că un bărbat, cumnatul ei, ar fi încercat să își violeze fiica, în vârstă de 8 ani.

La rândul ei, fetița din comuna Strunga ar fi susținut în fața anchetatorilor același lucru, că tatăl ei ar fi încercat să întrețină un raport sexual cu ea. Când au mers inițial la locuința respectivă, polițiștii nu au putut sta de vorbă cu cei doi părinți, deoarece s-ar fi aflat sub influența băuturilor alcoolice, scrie bzi.ro.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pașcani au dispus trimiterea în judecată a lui Dumitru A., sub acuzația de tentativă de viol, pe 25 ianuarie 2019. 

Părinții au făcut test poligraf

Anchetatorii au depus eforturi pentru a afla ce s-a întâmplat, iar suspectul și soția lui au fost supuși unui test poligraf. Dubios a fost că aparatul indica faptul că ambii mințeau. 

„În acest caz a existat un dubiu de la început că ar fi fost comisă fapta de către clientul meu, pentru că, în cauze de acest gen, de obicei este cuvântul părții vătămate împotriva cuvântului suspectului. Aici a fost implicată și mama fetei, care a spus că totul a fost o înscenare, pentru că ea ar fi dorit ca, împreună cu sora ei (cumnata bărbatului), să plece la muncă în străinătate, în Croația sau Cehia”, a declarat avocata Angelica Maftei, cea care l-a reprezentat în instanță pe bărbat.

Avocata a dezvăluit că mama fetiței a recunoscut că plângerea făcea parte dintr-un plan pus la cale de ea și sora ei.

„Mama a motivat înscenarea prin faptul că nu a vrut să lase copiii – e vorba de 2-3 copii, din câte țin minte – cu tatăl. Ei aveau niște probleme în familie în acea perioadă. Doamna nu voia să lase copiii în grija tatălui, ci în grija statului. Probabil că domnul nici nu era de acord cu plecarea soției în străinătate… Și, atunci, împreună cu sora ei, s-au înțeles să îl acuze pe tată că ar fi încercat să o molesteze pe fiica în vârstă de 8 ani. Când a fost interogată la Poliție, la Parchet și la instanță, mama fetei și-a susținut acest punct de vedere. În plus, a fost efectuată o expertiză psihiatrică în ceea ce o privește pe minoră, din care ar rezulta că are puternice tendințe mitomanice (minte)”, a adăugat Maftei.

Mai mult decât atât, presupusa victimă, fetița de 8 ani, ar fi recunoscut că a mințit, pentru a-și pedepsi propriul tată. Astfel, s-a decis ca bărbatul să fie achitat, deoarece nu există probe că fapta a existat.

Totuși, sentința nu este definitivă și a fost deja contestată de procurori.