Ilie Dobre este vazut ca un sfant in satul sau sursa foto: adevarul.ro
Ilie Dobre este vazut ca un sfant in satul sau sursa foto: adevarul.ro

Povestea lui Ilie Dobre a facut senzatie in 1992, atunci cand toata Romania a asistat socata la o marturisire care parea rupta din cartile de groaza! Barbatul, despre care toata lumea credea ca murise din cauza unei ciroze, s-a ridicat din cosciug!

Daca cineva ar fi povestit de Ilie Dobre fara sa-l vada in carne si oase, la televizor, ar fi crezut ca povestea lui este o poveste de adormit copiii. Barbatul este protagonistul unui episod pe cat de macabru, pe atat de amuzant, ar spune unii. In 1992, familia grojeanului il jelea de mama focului pe barbat, dupa ce au privit cum isi da ultima suflare in casa pe care si-o construise chiar el.

Ilie Dobre este vazut ca un sfant in satul sau sursa foto: adevarul.ro
Ilie Dobre este vazut ca un sfant in satul sau sursa foto: adevarul.ro

“A stat mort o saptamana. Il primenisem, il imbracasem cu hainele de moarte, de la costum pana la sosete. Aveam totul pregatit: si batistele, si prosoapele si cele trebuincioase pentru pomana de dupa“, a rememorat sotia lui Ilie Dobre, pentru un ziar local, la un an distanta.

Ca un presentiment, femeia nu s-a indurat sa-l ingroape prea repede, simtind parca inca un licar de viata in el.

Familia lui Ilie Dobre a ramas socata cand l-a vazut ca se ridica din cosciug

Mortul s-a ridicat si a cerut apa!

Dupa ce rudele au convins-o ca nu trebuie sa-i chinuie sufletul, au decis sa-l ingroape. In ultima zi de priveghi, in Filiasi s-a produs minunea care a facut inconjurul tarii!

“Erau amandoua camerele ticsite de lume. Venisera rudele de la tara, prietenii, vecinii din bloc... Si, dintr-o data, mortul s-a ridicat! A tras aer in piept, suierand, si a ramas asa, in fund, uitandu-se prin camera, cu ochii cascati. Dar credeti ca a mai stat cineva sa se uite la el?! Fugea lumea pe scari in jos de ziceai ca e cutremur! Se impingeau unii pe altii, copiii tipau, popa si-a pierdut patrafirul...“, a povestit un alt vecin de-a lui Dobre. Sarmanul om nu-si dorea decat un pahar cu apa.
morga

Nimeni nu si-a putut explica ce anume s-a intamplat cu el, cert este ca acum, barbatul care se afla aproape de varsta pensionarii, este de nerecunoscut.

“Toti vecinii se uita de parca e un sfant. Lucreaza in constructii, le face case oamenilor, le-a facut inclusiv copiilor lui. Nea Ilie se misca de parca e supra om!”, a declarat un vecin de-a barbatului care a inviat din morti.

Ii e frica sa mai vorbeasca despre moarte

Ceva s-a intamplat insa cu Ilie Dobre dupa acel eveniment, si asta pentru ca barbatul a refuzat sa mai vorbeasca cu cei care pana nu de mult ii erau dragi.

“A devenit foarte credincios, dar nu vrea sa-si mai aminteasca de acel episod, nu mai vorbeste cu nimeni”, a mai spus aceeasi sursa.

Citeste si "Alo, ambulanta? A inviat mortul". Clipe terifiante la un priveghi din Vrancea. Martorii sunt ingroziti

"De unde se aud loviturile astea, din cosciug?" Momentul care i-a socat pe toti la inmormantarea Micai!
 

 

(M.A.)
 

Citeste despre:caz ilie dobre, morti care au inviat, minune filiasi, marturii dincolo de moarte


Share On Facebook