Home » Cancan » Putin continuă să dea rateuri! Soldații ruși luptă cu avioane cu GPS rudimentar și hărți ale Ucrainei care datează din anul 1980

Putin continuă să dea rateuri! Soldații ruși luptă cu avioane cu GPS rudimentar și hărți ale Ucrainei care datează din anul 1980

De: Alina Nistor 13/05/2022 | 20:00

Vladimir Putin se aștepta, la începutul invaziei ruse din Ucraina, ca forțele sale să avanseze rapid și să răstoarne guvernul ales al țării, în doar câteva zile. În schimb, soldații ruși s-au împiedicat de forța armatei ucrainene și au fost atrași într-un conflict prelungit, care nici după atâta timp nu dă semne de atenuare. După lungi încercări și cereri din partea președintelui Volodimir Zelenski, Ucraina este aprovizionată constant cu muniție și armament de către aliații săi occidentali, iar Moscova continuă să dea rateuri când vine vorba de echipamente și din cauza problemelor logistice, se arată într-un documentar realizat de Gândul.ro.

Soldații ucraineni continuă să avarieze blindatele rusești, iar tot mai multe rămân abandonate din cauza defecțiunilor. Recent, în avioanele de luptă rusești distruse au fost găsite receptoare GPS rudimentare, lipite pe tabloul de bord, dar și hărți din hârtie ale Ucrainei, care datează din anul 1980.

Ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, a vorbit despre armata rusă ca fiind insuficient echipată pentru războiul în curs din Ucraina. Acesta susține că Rusia a eșuat pe mai multe fronturi și a subliniat o „fișă de acuzație” care ar trebui „pusă la picioarele” generalilor de la Moscova, legată de pregătirea și planificarea slabă, echipamentul și sprijinul acordat care a fost inadecvat, dar și corupția morală.

Ce spun echipamentele distruse de ucraineni despre dotarea armatei lui Putin (Foto: Profimedia)

Liderul rus Vladimir Putin a supravegheat parada care a marcat Ziua Victoriei din Piața Roșie a Moscovei și a urmărit trupele cum mărșăluiau în formație. Însă sărbătoarea a avut loc fără un succes major pe câmpul de luptă din Ucraina. În timp ce analiștii occidentali se așteptau în ultimele săptămâni ca Vladimir Putin să folosească această sărbătoare pentru a evidenția o victorie în Ucraina sau pentru a anunța o escaladare a conflictului, el nu a făcut nimic în acest sens.

În schimb, a căutat justificări pentru acest război și a menționat că Ucraina este ostilă. Și chiar dacă Moscova și-a prezentat presupusele sale echipamente de generație nouă prin intermediul paradei, echipamentul folosit în luptele de pe frontul din Ucraina pare să fie cu totul neadecvat și insuficient.

În avioanele doborâte de ucraineni au fost găsite receptoare GPS lipite pe tablourile de bord

Ministrul britanic al apărării susține că Putin a suferit deja o înfrângere de lungă durată, deoarece armele sale de precizie se epuizează și nu se va mai putea reaproviziona: „Aproape niciunul dintre vehiculele lor nu conține conștientizare situațională și management digital al luptei”

(VEZI ȘI: ZECI DE DELFINI DIN MAREA NEAGRĂ AU MURIT! CARE ESTE, DE FAPT, ADEVĂRATUL MOTIV)

Totodată, Wallace susține că în avioanele SU-34 doborâte de ucraineni au fost găsite receptoare GPS lipite pe tablourile de bord, astfel încât piloții să știe unde se află, pentru că nu se pot baza pe sistemele de navigație încorporate, care au o calitate proastă.

SU-34 sunt avioane de luptă din epoca sovietică. Deși Suhoi-Su-34 este un avion de luptă bombardier, acesta a zburat pentru prima dată în anul 1990 și a intrat în serviciu încă din 2014, cu forțele aeriene ruse.

Su-34 este proiectat pentru desfășurarea tactică împotriva țintelor terestre și navale, atât în misiuni singulare, cât și de grup și pot fi folosite și ziua și noaptea, indiferent de condițiile meteo. Su-34 este propulsat de o pereche de motoare turbo Saturn AL-31FM1, același tip care este folosit și pe varianta Su-27SM.

Motorul îi oferă aeronavei o viteză maximă de aproape Mach 2 atunci când este complet încărcată. Deși viteza maximă este mai mică decât cea a avioanelor SU-27, acest tip de aeronavă poate efectua manevre acrobatice. Când este echipat cu o încărcătură completă de arme, Su-34 are o rază de acțiune maximă de 4.000 de kilometri fără realimentare și poate fi extinsă dacă este realimentat aerian.

Hibele lui Su-34

Su-34 are 12 puncte rigide pentru 8.000 kg de muniție, menite să includă cele mai recente arme rusești ghidate de precizie. Acesta păstrează tunul GSh-30-1 de 30 mm al Su-27/Su-30, dar și capacitatea de a transporta 6 rachete aer-aer tip R-77 și alte 6 rachete tip R-73. Rachetele aer-aer sunt folosite, în primul rând, pentru apărarea împotriva urmăritorilor dacă sunt detectate de radarul orientat spre spate.

Radarul principal al aeronavei are moduri de urmărire a terenului și de evitare ale acestuia. Raza maximă de detectare pentru radarul din față este de 200-250 km, împotriva țintelor de suprafață mare. Pentru a acoperi și spatele Su-34, este folosit și un radar orientat spre pupă.

Radarul principal poate urmări simultan zece ținte aeriene și poate ataca patru, fie din aer, de pe uscat sau pe apă, în timp ce sistemul radar din spate poate avertiza asupra unui atac și îi permite să tragă împotriva urmăritorilor fără a fi nevoie să întoarcă aeronava.

(VEZI AICI: PUTIN AMENINȚĂ OCCIDENTUL: ”ACEST LUCRU LE VA DA DE GÂNDIT!”. RUSIA A LANSAT RACHETA ”SATAN”)

Cu toate acestea, echipamentele avionului par să fie învechite, iar GPS-ul încorporat să fie de neutilizat.

În același timp, ministrul britanic al Apărării susține că: „Rezultatul este că, deși Rusia are cantități mari de artilerie și blindate cu care îi place să defileze, ea nu poate să le folosească pentru manevra combinată a armelor și să recurgă doar la baraje nediscriminate în masă.”

Rusia are echipamente vechi

Pe lângă toate neregulile descoperite la armele rușilor, Wallace este de părere că toată lumea are câte ceva de învățat din conflictul din Ucraina: „Toți avem arme extrem de complexe care, destul de amuzant, nu necesită câteva zile pentru a le înlocui, procesul poate dura luni de zile.”

Totodată, el a anunțat că încercarea liderului de la Kremlin de a recondiționa bombardierele va fi destul de grea, pentru că multe dintre componente sunt produse de țările din Occident.

(NU RATA: CUM AU PIERDUT RUŞII SUTE DE TANCURI ȘI VEHICULE BLINDATE. EFECTUL HOPA MITICĂ LE DĂ MARI BĂTĂI DE CAP)

Avioanele cu GPS-uri de slabă calitate par să nu fie singurele echipamente militare cu probleme ale rușilor. În același sens, Ucraina a publicat dovezi despre ceea ce s-ar putea spune că sunt alte încercări ale Rusiei de a rezolva problemele legate de echipamentele militare vechi.

Luna trecută, trupele ucrainene au descoperit o dronă care provenea din Rusia și a fost acoperită cu bandă adezivă. Aceasta avea în dotare, în loc de capac pentru combustibil, o sticlă de plastic. Și în luna martie, ucrainenii au găsit bandaje ale armatei ruse care au fost aruncate pe un câmp de luptă și datau din anul 1978 .

Pe lângă acestea, Wallace susține că: „Soldații foloseau bușteni de pin ca protecție improvizată pe camioane logistice și atașau cuști la tancurile lor.”

Documentarea acestui material a fost realizată de Gândul.ro

Absolventă a Facultății de Filosofie și Științe Social-Politice din Cadul Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași. A urmat apoi studii universitare de masterat, ”Marketing Politic și Comunicare”, în cadrul aceleiași universități. citeste mai mult
Parteneri
HOT | Nebunie totală în faţa camerelor. Cea mai sexy sportivă, goală şi fără inhibiţii
HOT | Nebunie totală în faţa camerelor. Cea mai sexy sportivă, goală şi fără inhibiţii
FOTO. Antonia, apariție controversată în lenjerie intimă! `Chiar nu îți e rușine?`
FOTO. Antonia, apariție controversată în lenjerie intimă! `Chiar nu îți e rușine?`
Volkswagen lansează cel mai frumos SUV al companiei din toate timpurile
Volkswagen lansează cel mai frumos SUV al companiei din toate timpurile
Lista alimentelor care pot fi contaminate cu bacterii periculoase. Cum să te asiguri că sunt bune de consum
Lista alimentelor care pot fi contaminate cu bacterii periculoase. Cum să te asiguri că sunt...
Fructele cu cel mai mult zahăr. Pot afecta ficatul și pot îngrășa, consumate în exces
Fructele cu cel mai mult zahăr. Pot afecta ficatul și pot îngrășa, consumate în exces
Un SEMNAL misterios dintr-un sistem stelar, DOVADA că nu suntem SINGURI în Univers?
Un SEMNAL misterios dintr-un sistem stelar, DOVADA că nu suntem SINGURI în Univers?
Putin a dat ordinul! Rusia încetează focul! Anunțul zilei de la Moscova
Putin a dat ordinul! Rusia încetează focul! Anunțul zilei de la Moscova
Nucleara în cazul Bădălău.  Bianca, înlocuită în dormitor cu cea mai bună prietenă a acesteia
Nucleara în cazul Bădălău. Bianca, înlocuită în dormitor cu cea mai bună prietenă a acesteia
BANCUL ZILEI – Panică la benzinărie: “Ce-ai făcut nenorocitule, o să înfunzi pușcăria! Știi cât costa litrul de benzină?”
BANCUL ZILEI – Panică la benzinărie: “Ce-ai făcut nenorocitule, o să înfunzi pușcăria! Știi cât...
Elena Merișoreanu, scandal cu amanta soțului!
Elena Merișoreanu, scandal cu amanta soțului! "Te-am crezut prietenă și tu trăiai cu omul meu"
Momente incredibile la tv: Și-a pierdut virginitatea în fața telespectatorilor
Momente incredibile la tv: Și-a pierdut virginitatea în fața telespectatorilor
Trei luni de război în Ucraina. Continuă bombardamentele / Speranţele lui Putin pentru o victorie rapidă s-au năruit în faţa rezistenţei eroice a ucrainienilor. Dizidenţă în creştere în rândul ruşilor. Ungaria se opune unui embargo impus Rusiei
Trei luni de război în Ucraina. Continuă bombardamentele / Speranţele lui Putin pentru o victorie...
Decizie uriașă pentru Elena Udrea! Au anunțat oficial din Bulgaria
Decizie uriașă pentru Elena Udrea! Au anunțat oficial din Bulgaria
Se schimbă Codul Muncii. Ce beneficii vor avea românii cu privire la contractele de muncă
Se schimbă Codul Muncii. Ce beneficii vor avea românii cu privire la contractele de muncă
Descoperire tulburătoare făcută în poșetă de o tânără după o seară în oraș
Descoperire tulburătoare făcută în poșetă de o tânără după o seară în oraș
Variola maimuței lovește România! Anunțul făcut de Rafila
Variola maimuței lovește România! Anunțul făcut de Rafila
Eliminare șocantă la Survivor România 2022! Cine a părăsit competiția
Eliminare șocantă la Survivor România 2022! Cine a părăsit competiția
Cum miroase Vladimir Putin? Dezvăluiri șocante făcute de o femeie care l-a cunoscut: „Sună bizar, dar ...
Cum miroase Vladimir Putin? Dezvăluiri șocante făcute de o femeie care l-a cunoscut: „Sună bizar,...
Coreea de Nord a raportat trei milioane de cazuri de „febră” după primul caz confirmat de COVID-19. Autoritățile nu permit administrarea medicamentelor sau a vaccinurilor
Coreea de Nord a raportat trei milioane de cazuri de „febră” după primul caz confirmat...
„Să le zicem oamenilor cine ești” Mihai Bobonete, dezvăluiri despre identitatea lui Carla's Dreams! I-a spus pe nume
„Să le zicem oamenilor cine ești” Mihai Bobonete, dezvăluiri despre identitatea lui Carla's Dreams! I-a...
Un milionar celebru a pus ochii pe Alexia Eram! Cum au fost surprinși la un party
Un milionar celebru a pus ochii pe Alexia Eram! Cum au fost surprinși la un...
Gest revoltător făcut de Vladimir Putin și Aleksandr Lukaşenko!
Gest revoltător făcut de Vladimir Putin și Aleksandr Lukaşenko!
Marea surpriză avută de ucraineni când au despachetat obuzierele trimise de americani!
Marea surpriză avută de ucraineni când au despachetat obuzierele trimise de americani!