Realitatea TV riscă să fie închisă și, ulterior, scoasă din grila de programe! Ce se întâmplă cu postul de televiziune la sfârșitul lunii

Publicat: 10/10/2019 | 10:41
Realitatea TV riscă să fie închisă și, ulterior, scoasă din grila de programe! Ce se întâmplă cu postul de televiziune la sfârșitul lunii

Vești proaste pentru fanii Realitatea TV, dar, mai ales, pentru angajații postului de televiziune! Căile de atac folosite de reprezentanții Realitatea Media după ce Curtea de Apel a decis că societatea trebuie să intre în faliment nu au avut succes. Iar aceasta nu este singura problemă, pentru că șefii postului mai au o situație importantă de gestionat până la sfârșitul acestei luni.

Realitatea TV, în faliment! Ce se întâmplă cu postul de televiziune la sfârșitul lunii

Realitatea TV a pierdut două acțiuni la Înalta Curte de Casație și Justiție, căi prin care a încercat să scape de faliment. Mai mult, postului de știri îi expiră licența audiovizuală la finalul acestei luni; mai exact pe 30 noiembrie, relatează paginademedia.ro. Totodată, televiziunea riscă să fie închisă pentru că dosarul de prelungire a licenței nu este complet. Conform procedurilor aflate în vigoare, orice televiziune căreia îi expiră licența trebuie să depună la CNA un dosar pentru prelungirea licenței cu încă nouă ani. Un dosar care să conțină inclusiv un certificat de atestare fiscală că nu există datorii la stat sau, în caz de insolvență, un plan de reorganizare aprobat de instanță.

Pe  1 aprilie 2019, Curtea de Apel a decis să respingă planul de reorganizare al Realitatea Media, societate aflată de opt ani în insolvență, și să oblige judecătorul sindic să-i declare falimentul. Avocații au reușit să prelungească termenul de intrare în faliment, prin câteva tertipuri juridice. De aceea, postul încă emite.

După luna aprilie, compania a depus la Înalta Curte de Casație și Justiție două acțiuni în încercarea de a scăpa de faliment:

– A depus o cerere de revizuire de deciziei Curții de Apel (care trimitea compania în faliment). Pe 17 septembrie, Înalta Curte a respins cererea Realității: “Respinge ca tardivă cererea de revizuire formulată de revizuenta SC Realitatea Media SA, prin administrator special Grigoroscut Genoveva Vasilica, împotriva deciziei civile nr. 291/R din 1 aprilie 2019 pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VI-a Civilă, în dosarul nr. 980/2/2019. Irevocabilă”, conform sursei citată mai sus.
– Tribunalul București a sesizat Înalta Curte de Casație și Justiție, acuzând un conflict de competență între Curtea de Apel și Tribunalul București. Și aceasta fără succes. Ieri, pe 8 octombrie, Înalta Curte a respins și această cerere: “Respinge excepţia conexităţii, invocată de debitoarea REALITATEA MEDIA S.A., prin administrator special Genoveva Grigoruscut. Constată inexistenţa conflictului negativ de competenţă între Tribunalul Bucureşti – Secţia a VII-a Civilă şi Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VI-a Civilă. Restituie dosarul la Tribunalul Bucureşti – Secţia a VII-a Civilă. Irevocabilă”.

Citește și...