Remedii pentru un păr sănătos şi plin de vitalitate

Publicat: 12/05/2015 | 14:58
Remedii pentru un păr sănătos şi plin de vitalitate

Podoaba capilară este poate cel mai important accesoriu al unei femei. Din păcate soarele, radiaţiile ultraviolete, apa sărată a mării, vântul şi radicalii liberi distrug structura firului de păr facându-l tern şi fără viaţă.

Iată ce trebuie să faci pentru a avea un păr strălucitor, atunci când te întorci din vacanţă.

Tratamente cu ulei de măsline

Insula Thassos este recunoscută pentru plantaţiile de măslini. În satul Panagia se produce cel mai bun ulei de măsline din Grecia, cu o consistenţă vâscoasă, parfumat şi perfect pentru a fi folosit în tratamentele naturiste. Tot aici, se găsesc şi cele mai multe fabrici de ulei de pe insulă, pe care le poţi vizita în cadrul unui sejur.

Pentru părul uscat încercă o mască cu ulei de măsline şi gălbenuş de ou pe care o poţi prepara şi tu acasă. Ai nevoie doar de renumitul ulei extravirgin care se fabrică în Panagia, pe care trebuie să îl încălzeşti în prealabil, în puţină apă fierbinte, şi de două gălbenuşuri de ou bio.

Aplică masca doar pe vârfuri şi las-o să acţioneze timp de 15 minute. Apoi spală-te ca de obicei. Poţi folosi tratamentul de două ori pe lună, efectele benefice se văd de la prima aplicare.

Măşti pentru părul gras

thassos

Iaurtul grecesc nu este folosit doar în preparatele culinare, ci şi în medicina naturistă. Scapă de scalpul gras şi de părul îmbâcsit cu o mască din iaurt, bicarbonat şi suc de lămâie. Ingredientele amestecate foarte bine se aplică pe rădăcini şi se lasă la acţionat o jumătate de oră. Este recomandat să o foloseşti o dată pe săptămână.

Un păr strălucitor

Pitorescul sat Theologos este recunoscut pentru mierea, plantaţiile de smochini, livezile de meri şi de nuci care se găsesc aici. Pentru că este una dintre cele mai vechi asezari de pe insulă, sătenii te vor surprinde plăcut cu roadele pământului, pe care le vei putea achiziţiona la preţuri atractive.

Dacă ai părul tern şi îţi doreşti un plus de strălucire grecească, poţi prepara un balsam din miere şi smochine pasate pe care să îl foloseşti pe toată lungimea firului de păr, mai puţin la rădăcini. Lasă-l să acţioneze între 5 şi 10 minute, apoi clăteşte-te cu oţet de mere.

Early Booking Thassos

Hotel Aeria 3*- de la 172 euro/persoana, 7 nopţi de cazare cu demipensiune, transport individual, asistenţă turistică. Detalii pe www.besttourism.ro, call center 031/226332. Click aici pentru cererea de ofertă!

de Mădălina Isar

Citește și...