Salată boeuf. Rețete delicioase de salată boeuf

Autor: Alina S.
Publicat: 23/12/2019 | 09:00
Salată boeuf. Rețete delicioase de salată boeuf

Salata de boeuf poate fi făcută după o mulțime de rețete, în funcție de nevoi și preferințe, fiind unul dintre cele mai întâlnite preparate pe mesele românilor, de sărbători. Iată 5 cele mai gustoase rețete de salată boeuf.

Deși numele de salată de boeuf provine din limba franceză, cuvântul „boeuf” înseamnând „vită”, românii au însă mai multe rețete pentru a prepara salata de boeuf, cu vită, cu pui sau chiar fără carne. Salata boeuf poate fi servită ca aperitiv sau ca şi garnitură pentru fripturi

Rețetă de salată boeuf cu carne de porc

Salata de boeuf retete cu carne
Salata de boeuf cu carne de porc

Ingrediente:

  • 500 g carne de porc
  • 1 kg cartofi
  • 1 kg morcovi
  • 2 păstârnaci
  • 1 ţelină potrivită
  • 100 g castraveţi muraţi
  • 100 g gogoşari acri
  • maioneză ( Vezi aici cele mai bune 5 rețete de maioneză)

Mod de preparare:

Carnea de porc o spălăm şi o tăiem în bucăţi mai mici. Se pune la fiert într-o oală, cu apă, cât să o acopere. O lăsăm să dea în câteva colocote, apoi aruncăm apă în care a fiert, şi punem în jur de 3 litri de apă mare. Fierbem carnea 30 minute, apoi adăugăm morcovii, pastarnacul, ţelină, cartofii spălaţi şi curăţaţi. Punem şi sare.

Legumele şi carnea le mai fierbem 30 de minute, apoi le scoatem din apă în care au fiert, le lăsăm să se răcească, şi le tăiem cubuleţe mici. Le punem pe toate într-un vas mai mare, castraveţii şi gogosarii, tăiaţi mărunt. Apoi, toată compoziția de amestecă cu maioneză și se ornează după gust.

Rețetă de salată boeuf fără carne

Satată de boeuf rețete fără carne
Salată de boeuf fără carne

Ingrediente:

  • 10 cartofi,
  • 5 morcovi,
  • câteva albituri, țelină,
  • 400 grame mazăre,
  • un măr,
  • maioneză de post,
  • sare, piper,
  • cimbru,
  • muștar,
  • castraveți murați,
  • gogoșari murați.

Mod de preparare:

Cartofii se spală și se pun la fiert într-o oală mare, alături de morcovi, țelină, albitură și mărul fără coajă, tăiat în bucăți. Acesta va da un gust aparte. După ce răcesc, cartofii se curață de coajă și se mărunțesc și se amesteca ulterior cu mazărea, gogoșarii și castraveții cubulețe. Se adaugă muștarul,sarea,piperul,cimbrul și maioneza de post, după gust, după care se amestecă și se ornează.

Rețetă de salată boeuf pentru dieta Dukan

Pentru dieta Dukan, din salata de boeuf se elimină cartofii și mazărea, iar maioneza se face diferit.

Ingrediente:

  • 250 g carne slaba de vita
  • 2 morcovi
  • 1/2 de telina
  • 1 radacina mica de patrunjel
  • 2 castraveti murati fara zahar
  • 1 ardei rosu sau 1 gogosar murat fara zahar
  • 2 oua fierte tari
  • 2 linguri de mustar fara zahar
  • 2 linguri de iaurt degresat eu folosesc Zuzu pentru ca e mai cremos
  • sare/piper dupa gust

Mod de preparare:

Se pune pieptul de pui la fiert . Se curată radacinoasele, se spăla și se pun și ele la fiert într-un vas separat  Când pieptul de pui și legumele sunt fierte (intră furculița ușor în ele), se lasă la răcit, apoi se tăie toate cubulețe, inclusiv albușurile de ou . Se potrivesc de sare și piper după gust și se adaugă maioneza. Aceasta se face astfel: gălbenușurile se freacă cu puțină sare , apoi
se adaugă muștarul și iaurtul și se omogenizează foarte bine.

Rețetă de salată boeuf moldovenească

Salata de boeuf se poate face și cu carne de curcan sau de pui.

Ingrediente:

  • 1/2 kg piept de curcan,
  • 1 kg cartofi,
  • 300 grame morcov,
  • 150 grame țelină,
  • 200 grame păstârnac,
  • 400g mazăre,
  • 5 sau 6 castraveți murați,
  • sare, piper,
  • 2 lingurițe vegeta,
  • maioneză preparată în casă cu 2 galbenuşuri de ou, o linguriţă cu vârf muştar, sare și ulei.

Mod de preparare:

Catofii se spală în coajă și se pun ala la fiert, apoi carnea și legumele, spălate, se pun la fiert cu vegeta. După ce fierb și se pun la răcit, toate se amestecă într-un castron cu mazăre. Castraveții se lasă la scurs, după ce sunt tăiați bucățele, după care se adaugă peste salată. Apoi, se adaugă și maioneza și ulterior se ornează cu gogoşar și/sau castravete

Rețetă de salată boeuf – rețetă originală

Rețeta originală de salată se boeuf se face cu carne de vită

Ingrediente:

  • 400 grame carne de vită,
  • 300 grame mazăre fiartă,
  • 4 cartofi,
  • 3 morcovi,
  • o albitură,
  • o ţelină mică,
  • castraveţi muraţi şi gogoşari în oţet,
  • sare, piper,
  • o lingură de muştar,
  • maioneză după gust.

Mod de preparare:

Cartofii se pun într-un vas la fiert, întregi, în timp ce morcovul, albitura, ţelina și carnea se taie bucăţi și se adaugă ulterior. Se toarnă apa până la jumătatea vasului, urmând să se mai completeze pe parcursul fierberii. Când legumele și carnea au fiert se scot și se lasă la răcit. Se taie mărunt și se amestecă în castron cu mazărea, maioneza, muştarul, sarea, cimbrul şi piperul, după gust.

Citește și...