Și tu crezi asta despre videochat? Nimic mai greșit!

Autor:
Publicat: 20/07/2020 | 20:51

Videochatul este o industrie extrem de dezvoltată în România, tot mai multe tinere fiind atrase de acest domeniu care aduce beneficii financiare greu de ignorat. Toată lumea își dă cu părerea despre subiect, fără a înțelege ce înseamnă de fapt videochatul, astfel că multe dintre ideile care circulă prin societatea autohtonă sunt eronate.

Iată care sunt cele mai des-întâlnite mituri despre videochat.

Se fac bani ușor și într-un timp scurt

Încasările unui model de videochat depind de câți admiratori sunt dispuși să plătească pentru a petrece timp în compania sa, în spațiul virtual. Numărul de membri fluctuează, căci zilnic pot fi utilizatori care aleg să ia o pauză de la platformele de videochat, sau dimpotrivă, vizitatori anonimi care decid să se înregistreze pe site ca membri plătitori.

Videochatul se bazează pe interacțiunea umană și sumele încasate de fiecare model de videochat depind de relațiile pe care acesta le formează cu admiratorii săi. Așadar este nevoie de multă răbdare și implicare din partea modelului pentru a-și crește popularitatea pe site și a atrage interesul și atenția internauților, aspecte care, în timp, se vor traduce prin încasări fabuloase.

Da, există multe modele de top, care ajung să câștige peste 20.000$ în fiecare lună, însă pentru a ajunge la astfel de performanțe este nevoie de multă muncă, ambiție până la cer, răbdare și un studio de videochat specializat în formarea modelelor de top.

Fetele care fac videochat sunt incapabile să facă altceva

Acesta este un alt mit care circulă prin societatea românească, împreună cu ideea conform căreia modelele de videochat sunt femei “de moravuri ușoare”. Această stigmă este și unul dintre motivele principale pentru care tinerele aspirante la o viață împlinită, fără griji financiare renunță la ideea de a deveni model de videochat înainte de a încerca.

Adevărul este că tot mai multe domnișoare cu experiență în alte domenii de activitate aleg să renunțe la jobul clasic pentru a-și găși satisfacțiile financiare și personale în experiența de model de videochat.

Majoritatea fetelor care vin la interviuri de angajare videochat sunt studente care își doresc un venit stabil pentru a se putea întreține singure pe perioada facultății, până își finalizează formarea profesională, căci unul dintre marile avantaje ale unui job în domeniu este programul flexibil. Dar nu puține sunt cazurile candidatelor la postul de model care vin dintr-un mediu corporatist, acolo unde, de obicei, reprezintă doar un număr în companie.

Toate modelele de videochat au operații estetice

O altă idee preconcepută este aceea că toate modelele de videochat au operații estetice, sau că au în plan să își facă intervenții de acest gen. Adevărul este că tinerele care lucrează în industria videochatului au mare grijă de imaginea lor, însă acest lucru nu înseamnă că renunță la orice urmă de naturalețe.

Fiecare persoană are drepturi depline asupra corpului sau, iar decizia de a apela la bisturiu pentru a îmbunătăți diverse aspece fizice este una strict personală, care nu are nicio legătură cu profesia aleasă.
Luând în considerare faptul că salariile din videochat sunt mult mai mari decât în alte arii profesionale, tinerele care vor să scape de complexele care le-au afectat stima de sine de-a lungul timpului își pot permite ajustările dorite fără să fie nevoie să apeleze la credite de nevoi personale.