Românii iubesc carnea și nu fac niciun secret din asta. Fie că e vorba de grătare, fripturi sau preparate tradiționale, carnea este nelipsită aproape din meniul zilnic. Având în vedere „pasiunea” românilor pentru carne Mihaela Bilic vine cu o recomandare despre ce tip de carne ar trebui, de fapt, să consumăm mai des. Este ideală pentru siluetă și are efecte uimitoare asupra creierului.
Alimentele pe care le alegem zi de zi nu ne influențează doar silueta, ci și starea de spirit, sănătatea mintală și echilibrul interior. Iar când vine vorba de carne, nu toate tipurile sunt la fel de benefice. Mihaela Bilic, unul dintre cei mai apreciați nutriționiști din România, a explicat care este carnea ce ar trebui să ocupe un loc de top în alimentația noastră.
(CITEȘTE ȘI: Apa cu arome și fără calorii pe care nutriționista Mihaela Bilic o consumă: „Merită să tragem un semnal de alarmă pentru…”)
Așa cum spuneam, având în vedere apetitul românilor pentru carne, Mihaela Bilic a dezvăluit ce tip de carne este benefic pentru corp. Este o carne care îți întinerește creierul, iar bonus, te ajută și la slăbit. Ei bine, nutriționista îndeamnă la consumul de carne de pește.
Potrivit spuselor acesteia, peștele nu este doar o alegere sănătoasă, ci una esențială pentru buna funcționare a organismului.
„Peștele este valoros și esențial în echilibrul alimentar, ca urmare în orice post există dezlegare la pește. Beneficiile consumului de pește sunt incontestabile, nu dați vina pe contaminarea cu mercur sau creșterea intensivă, ca să nu mâncați pește”, spune Miahela Bilic.
De asemenea, aceasta mai spune că grăsimile Omega 3 din pește au un rol vital pentru sănătatea inimii, a creierului și a vederii. Consumul regulat protejează împotriva bolilor degenerative și ajută la prevenirea depresiei și face minuni pentru organism.
„Peștele este principala sursă de grăsimi Omega 3, esențiale pentru sănătatea cardiovasculară și cu rol crucial în funcționarea creierului și retinei. Persoanele care consumă pește în mod regulat sunt protejate de îmbătrânirea pielii și a ochilor, de Parkinson și Alzheimer și fac mai rar depresie.
Riscul de demență senilă scade cu 30%, iar bolile inflamatorii de tip artroză sunt și ele considerabil reduse. Spre deosebire de proteinele din carnea de vită și pui, cele din pește sunt mai ușor de digerat, conțin mai puțin colagen și elastină. Campion la acest capitol este codul eglefin care are indice de digestibilitate de 100%”, a mai spus Mihaela Bilic.
Așadar, Mihaela Bilic recomandă consumul de carne de pește și spune că acesta ar trebui să fie prezent în farfuriile noastre de cel puțin două ori pe săptămână.
„Ideal ar fi să mâncăm pește de minim 2 ori/săptămână, din care o dată să fie pește gras. Variați speciile de pește și modul de gătit: proaspăt sau congelat, afumat sau în conservă, pe grătar, la cuptor, la abur sau prăjit, sub formă de ciorbă, saramură sau sushi cu pește crud, important este să îl includem în meniu cât mai des”, a mai spus Mihaela Bilic.