fata

Noi detalii ies la suprafata in cazul Dianei Rotaru, fetita care a murit dupa ce a cazut de la etajul unei vile din Busteni. Potrivit colegilor de la scoala unde invata, ea ar fi fost cea care a adus bauturi alcoolice desi era prima data cand ar fi baut.

“O vedeam in fiecare pauza, venea aici in parc si statea intotdeauna cu caietul in mana si invata, ori la biologie, ori la matematica. Iesea cu un baiat si invatau, dar atat, nu erau impreuna. Noi cand am auzit n-am crezut ca este la noi in scoala”, a povestit una din fetele din clasa a opta de la Scoala nr. 56 "Jose Marti" din Bucuresti acolo unde invata si micuta.

Intorsi din vacanta, putini din scoala au apucat sa afle despre tragedia in care din pacate a sfarsit colega lor. Cu toatea astea insa, in sala unde invata fata olimpica, intr-un colt, a fost amenajat un mic altar in memoria fetitei de 13 ani care nu a deranjat niciodata pe nimeni.

Fetita
“Era un mic altar pe banca. Era poza ei, o icoana si o carte de mate sub multe, multe flori. Am aprins si noi o lumanare”, a declarat o alta colega de-a fetitei.

Printre copii umbla mai multe teorii despre treagedia din urma cu o saptamana care a vut loc intr-o tabara de matematica organizata in Busteni. Unii sustin ca fata a fost influentata de anturaj si a baut, fiind chiar prima data cand consuma bauturi alcoolice. Altii sustin ca de fapt tocmai Diana ar fi fost cea care adusese bautura.

cabana busteni
Potrvit colegilor, fetita de 13 ani, olimpica la matematica, dormea singura in camera. Cand a fost gasita, langa corpul inghetat, langa ea s-ar fi aflat o sticla de alcool. “Acum, copiii ii zic betivana si alcoolica prin scoala, fara sa se uite la ceea ce a facut”, a mai spus alta fata.

Colegii de clasa ai Dianei Rotaru sustin ca se cunoaste exact ce s-a intamplat: “Ea a baut si si-ar fi dorit ca baiatul pe care il placea sa o sarute, numai ca el a refuzat. Apoi a inceput sa bea si mai mult pana a inceput sa o ia razna, motiv pentru care colegii au inchis-o in camera. Iar restul se cunoaste..”, au mai spus copiii.

Eleva de 13 ani, olimpică la matematica, a murit, marti seara, la Spitalul din Sinaia, unde fusese adusa marti dimineata, dupa ce a fost gasită cazuta de la etajul al treilea al vilei in care fusese cazata. Aici, alaturi de alti 21 de elevi fetita participa la o tabara de matematica. Cand a fost gasita, temperatura corpului fetei masura 19,5 grade.

Necropsia efectuată la Serviciul de Medicină Legala a aratat ca fata consumase alcool si avea o alcoolemie de 0,9. Parchetul de pe langa Judecatoria Sinaia a deschis dosar de urmarire penala pentru ucidere din culpa impotriva cadrelor didactice care se aflau in tabara cu copiii.

Profewsorul Mircea Lascu a organizat tabara olimpicilor de la Busteni
Profewsorul Mircea Lascu a organizat tabara olimpicilor de la Busteni
Organizatorul taberei este un profesor pensionar din Zalau, care conduce o editura si are o asociatie care-i sprijina pe copiii olimpici la matematica.

fata
Fata era eleva in clasa a VII-a la Scoala nr. 56 "Jose Marti" din Bucuresti si obtinuse medalia de argint la olimpiada nationala de matematica.

(Ionut Ungureanu, Maria Apostol)
 

Citeste despre:socant diana rotaru, olimpica de 13 ani care a murit in tabara de la busteni, dupa ce a cazut de la etaj, a baut din gelozie


Share On Facebook