Te poftim la masa: gazpacho, empanadas si un pahar mare de tito de verano

Publicat: 17/05/2015 | 14:04

Costa Brava este cea mai bună alegere dacă eşti în căutarea preparatelor tradiţionale spaniole.

Suculenta paella cu fructe de mare, smochinele umplute în sos sherry, cartofii cu chorizo şi ouă sau midiile înăbuşite îţi fac poftă să descoperi destinaţia îndrăgită de marii artisti ai lumii, Pablo Picasso sau Salvador Dali.

Se spune că “dragostea trece prin stomac”! Pe tărâmul sălbatic al Spaniei, mâncărurile tradiţionale sunt atât de bune, încât îţi lasă gura apă numai când le priveşti expuse în vitrinele localurilor, adesea foarte aglomerate. Indiferent că alegi staţiunile populare sau micile sate rustice în care localnicii frig peştele, precum mielul la proţap, sau resorturile moderne, unde deliciile sunt aranjate ca la expozitii de artă, vei avea parte de o experienţă culinară inedită.

Bucătăria spaniolă este bogată în condimente, se bazează foarte mult pe peşte şi fructe de mare, legume şi fructe proaspete, dar şi carne de pui, vită sau porc. Presărate din plin cu ardei iute, usturoi şi ierburi parfumate, reţetele bine păstrate, din vremurile Conquistadorilor, sunt o grea încercare pentru siluetă. Zonele de coastă lungi brodate de vegetaţia luxuriantă, te vor ajuta să îţi conturezi un trup de invidiat, chiar şi după o masă bogată.

De la empanadas (produse de patiserie cu diferite umpluturi dulci sau sărate), supa de roşii gazpacho, renumita paella (orez gătit la abur cu fructe de mare şi legume), cocido madrilène (carne cu năut şi legume specifice regiunii) până la vestita sangria (vin cu fructe şi brandy) şi tito de verano (vin amestecat cu limonada), de toate te vei îndrăgosti la prima … încercare!
Din seria dulciuri cu iz spaniol pe care trebuie neapărat să le încerci, fac parte, Leche Frita, un fel de budincă dulce din lapte, lamâie, scorţişoară şi vanilie, şi gogoşicile Churros, delicioase şi foarte uşor de pregătit acasă, după ce te-ai întors din vacanţă.
Ai nevoie pentru gogoşi, de făină, zahăr, puţină apă şi un praf de sare. Pentru parfum şi aromă foloseşte coajă de portocală rasă şi esenţă de rom. Pasta obţinută se adaugă într-un şpriţ de cofetărie, iar astfel formate se prăjesc în ulei încins. Pentru cremă ai nevoie, de unt, cacao, ciocolată neagră, lapte şi esenţă, se dă pe foc până se îngroaşă considerabil, iar apoi se serveşte alături de gogoşile peste care s-a presărat zahăr pudră.

Early Booking Costa Brava

Hotel Maritim 3*- de la 516 euro/persoană, 7 nopţi de cazare cu demipensiune, transport cu avionul, transferuri, asistenţă turistică.

Click aici pentru cererea de ofertă!

Mădălina Isar

Citește și...