TOP 10 ţări cu cele mai interesante tradiţii de Crăciun

Publicat: 24/12/2017 | 21:40

Cadouri, entuziasm, bucurie! Asta aduce Crăciunul! În unele ţări, tradiţiile diferă. Chiar mult. Iată o listă cu cele mai interesante tradiţii de Crăciun, într-un TOP 10. 

1. Statele Unite – lapte şi prăjituri

În America, există o tradiţie de Crăciun de a lăsa o tavă cu prăjituri şi o cană cu lapte pentru Moş Crăciun. Acesta face o listă de băieţi şi fete, care au fost fie obraznici fie cuminţi, şi vine la casa lor în noaptea Crăciunului. El va lăsa copiilor cuminţi câte un cadou făcut de elfi la Polul Nord, dar celor obraznici nu le va lăsa nimic.

2. Venezuela – datul cu rolele

Înainte de Crăciun, în Caracas, Venezuela, între 16 şi 24 decembrie, străzile sunt închise pentru cei care se dau cu rolele. Ce treabă are acest lucru cu Crăciunul? Nu se ştie, dar aceasta este o tradiţie foarte bine-cunoscută în zonă, şi mulţi oameni le place să participe la ea în fiecare an.

3. Australia – masa de Crăciun pe plajă

În Australia, Crăciunul este fierbinte ca o zi de vară, aşa că cina de Crăciun seamănă mult cu cina americană de Ziua Recunoştinţei. Mâncarea tradiţională australiană de Crăciun este formată din curcan, şuncă, carne de porc, budincă de prune, şi plăcinte din carne tocată. Tradiţia australiană este aceea de a lua masa de Crăciun pe o plajă, în mijlocul zilei. Poate cea mai importantă parte de Crăciun în Australia o reprezintă “Colindele la lumina lumânării.” Acest eveniment are loc în Ajunul Crăciunului, când se adună mii de oameni pentru a aprinde lumânări şi pentru a cânta colindele lor preferate de Crăciun.

4. Franţa – un spectacol de lumini

În Franţa, tot Crăciunul este un spectacol de lumină. Şi nu doar la Paris,”oraşul luminilor”, ci şi în alte părţi ale Franţei. De exemplu, înainte de Crăciun, la Lyon, între 5 şi 8 decembrie, au peste 70 de spectacole de lumini, care pur şi simplu îţi taie răsuflarea.

5. Brazilia – un Crăciun fără zăpadă, la temperaturi tropicale

Întrucât Brazilia este situată în zona tropicalo-ecuatorială, aici niciodată nu va fi zăpadă de Crăciun! Festivităţile oficiale încep cu 24 decembrie, atunci când se găteşte în mod tradiţional peşte de cod şi curcan cu bere. Întrucât brazii se găsesc foarte rar în Brazilia, gospodăriile îşi pun deseori un brad fals, plin de lumini şi decoraţiuni de Crăciun. Aici se organizează petreceri mari de Crăciun, în care se pot aduna până la 70 de persoane. Chiar înainte de miezul nopţii, toate luminile din casă sunt închise (cu excepţia luminilor de la pomul de Crăciun, desigur), iar copiii stau în pat şi aşteaptă sosirea lui Moş Crăciun.

6. Japonia – pui prăjit

Deşi doar 1% din populaţia Japoniei este creştină, locuitorii şi-au făcut un obicei ca în perioada Crăciunului să consume impresionante cantităţi de pui prăjit!

7. Italia – Crăciun cu vrăjitoare

Poate că una dintre modalităţile cele mai unice pentru a sărbători sezonul de Crăciun se găseşte în Italia. Aici, copiii aşteaptă sosirea unei fiinţe magice pentru a le aduce bomboane şi alte bunătăţi. Dar aceasta nu este Moş Crăciun, ci o vrăjitoare pe nume La Befana. Ea coboară pe coşurile diferitelor case şi le aduce la copii cadourile, ţinând în mână, în acelaşi timp, o coadă de mătură. Însă, vrăjitoare nu este întâmpinată cu lapte şi prăjituri, ca în America, ci cu vin şi biscuiţi.

8. Finlanda, patria lui Moş Crăciun

În Finlanda, festivităţile de Crăciun se extind de la 24 până pe 26 decembrie. Fiecare gospodărie are câte un brad şi, la fel ca în America, oamenii din Finlanda coc prăjituri, turtă dulce şi alte bunătăţi delicioase. Masa finlandeză de Crăciun începe în noaptea de Ajunul Crăciunului, când apare prima stea pe cer, de obicei între orele 5 şi 7. Dar, Finlanda este şi “patria lui Moş Crăciun”, aşa că acest personaj este de nelipsit.

9. Mexic, păstrarea tradiţiei autentice

În Mexic, Crăciunul este cunoscut sub numele de “La Posada”. Există o tradiţie de a transporta o imagine de-a lui Iosif şi Maria din casă în casă, în căutarea unui “adăpost”, înainte de naşterea lui Iisus Hristos. În Mexic, Moş Crăciun nu este de obicei folosit pentru a simboliza sărbătoarea de Crăciun, aşa cum se întâmplă în alte locuri ale lumii, ci se păstrează tradiţia creştină autentică.

10. Germania, case din turtă dulce

În Germania, sărbătoarea Crăciunului începe pe 6 decembrie şi continuă non-stop până după ziua de Crăciun. Pe 6 decembrie începe gătitul şi decorarea începe. Se fac mâncăruri condimentate şi prăjituri. Una dintre cele mai bine-cunoscute tradiţii de Crăciun care îşi are originea aici, în Germania, este crearea de case din turtă dulce. Christbaumgeback este numele unui aluat german, care i se dă formă înainte de a se coace, şi care este folosite pentru a decora pomul de Crăciun.

Sursa: www.recorduri.lovendal.ro

Citește și...