meteo

Anuntul a fost facut in urma cu putin timp. Meteorologii au publicat prognoza meteo pentru lunile februarie, martie si aprilie. Se anunta precipitaţii care depasesc mediile multianuale.

FEBRUARIE


Valorile termice vor fi mai ridicate decat media climatologica in sudul, estul si local vestul tarii, iar in celelalte regiuni se vor situa, in general, in limite apropiate de normalul perioadei. Cantitatile lunare de precipitatii vor putea fi excedentare in regiunile nord-vestice, vestice si, partial, in cele centrale, iar in restul tarii vor fi apropiate de mediile multianuale.Temperatura medie lunara a aerului va avea valori peste normalul perioadei in sudul, estul si local vestul tarii, iar in celelalte regiuni se va situa, in general, in limitele mediilor climatologice.

meteo

MARTIE


Temperatura medie lunara a aerului va avea valori peste normalul perioadei in sudul, estul si local vestul tarii, iar in celelalte regiuni se va situa, in general, in limitele mediilor climatologice. Precipitatiile lunare se vor putea situa peste normalul climatologic in cea mai mare parte a tarii.

APRILIE


Cantitatile totale de precipitatii vor fi apropiate de mediile multianuale in sud si local in est, iar in restul tarii vor avea o tendinta spre excedent. Meteorologii precizează că estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia şi au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimată distribuţia temperaturilor medii lunare, precum şi distribuţia cantităţilor lunare de precipitaţii, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Livia Lixandru

Citeste despre:meteo, meteo primavara 2016


Share On Facebook