Tragedie pe litoralul romanesc. Pe cine au scos scafandrii din Marea Neagra

Publicat: 12/06/2019 | 18:11
Tragedie pe litoralul romanesc. Pe cine au scos scafandrii din Marea Neagra

Un militar în vârstă de 33 de ani din Constanţa s-a înecat în Marea Neagră, după ce a mers în zona digului de sud din Năvodari pentru a culege rapane. La faţa locului s-a deplasat şi elicopterul SMURD, dar în ciuda eforturilor depuse de cadrele medicale, bărbatul nu a putut fi salvat și s-a declarat decesul.

Imediat cum oamenii care se aflau pe plajă au descoperit corpul bărbatului au fost solicitate ajutoare care s-au deplasat de urgență la fața locului cu o autospecială cu modul de prim ajutor.

De asemenea, în zonă s-a deplasat şi elicopterul SMURD, dar în ciuda eforturilor susţinute ale cadrelor medicale, bărbatul nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decedat.

Cine este bărbatul care a murit

Potrivit primelor informații victima are 33 de ani și este orginară din Constanța. Bărbatul și-a pierdur viața după ce s-a scufundat pentru a culege rapane. El era de profesie militar și fusese încadrat ca bucătar la bodul navei militare Mărășești. Reprezentanții Forțelor Navele Române au confirmat faptul că bărbatul lucra ca bucătar pe Fregata Mărășești din anul 2006. În anul 2011 a participat la misiunea Active Endeavour în Marea Mediterană cu Fregata Regina Maria.

Cazul este cercetat de Serviciul de Poliţie Transporturi Maritime, sub coordonarea Parchetului Militar Constanţa.

Citește și...