Alexandra Matache la o petrecere
Alexandra Matache la o petrecere

Parintii Alexandrei Matache, barmanita care a murit dupa ce a fost calcata in picioare la iesirea din Colectiv, sunt in doliu pentru totdeauna. Nimic nu le mai poate readuce zambetul dupa ce si-au pierdut fata, la trei zile de la incendiu.

Cristina Matache, mama Alexandrei, sufera in fiecare clipa dupa fata sa, pe care a piedut-o dupa incendiul din 30 octombrie. Din pacate, a fost o noapte fatidica pentru zeci de tineri, iar Alexis a fost prinsa in flacarile incendiului ce a izbucnit in Colectiv si a fost scoasa cu rani foarte grave. Dupa trei zile, organele Alexandrei au cedat.

Mama tinerei spera ca cei vinovati sa plateasca pentru moartea fiicei sale, dar si pentru toti ceilalti 62 de oameni care au murit din cauza acelui incendiu devastator.

Alexandra Matache
Nu exista zi in care femeia sa nu posteze imagini cu Alexis a ei pe reteaua de socializare si sa nu-si exprime durerea. Femeia a mai trecut printr-o drama, insa nu la fel de mare. Catelusa pe care Alexandra o iubea foarte mult a murit cu trei ani in urma, iar acum, Cristina Matache spera ca fiica sa cu Micky sa se intalneasca.

Mesajul mamei Alexandrei  este unul dureros si nimeni nu o poate intelege pe deplin, insa crede foarte mult in Dumnezeu si spera sa se faca dreptate."Este Miki, cateluşa lui Alex care nu mai este cu noi de trei ani. Alex o iubea tare mult. A fost primul ei catelus. Cred ca v-aţi întâlnit, frumoasele mele...", a mentionat femeia.

Alexandra Matache era o tanara plina de viata, muncitoare, care se sustinea singura financiar
Alexandra Matache era o tanara plina de viata, muncitoare, care se sustinea singura financiar

Tragedia din Colectiv

Incendiul din clubul Colectiv din Bucureşti a avut loc in noaptea de vineri 30 octombrie 2015, în incinta unui club situat in Sectorul 4 din Bucureşti într-o fostă hală a fabricii Pionierul. Incendiul s-a declansat in timpul unui concert gratuit al trupei Goodbye to Gravity, cu ocazia lansarii unui nou album, numit „Mantras of War”. Conform datelor existente (cercetarile se afla in curs), focul a fost provocat de artificiile folosite in timpul concertului, artificii care au dus la aprinderea buretelui poliuretanic (usor inflamabil) folosit pentru antifonare de pe un stalp al cladirii.

Flacarile s-a extins foarte repede in tot clubul provocand leziuni – in unele situatii cauzatoare de moarte, prin combustie, asfixie, intoxicatii cu monoxid de carbon si alte gaze, unui număr semnificativ dintre participantii la concert. Amploarea evenimentului a determinat Ministerul de Interne sa instituie Planul roşu de interventie, iar Guvernul Romaniei a decretat trei zile de doliu national. Ca urmare a protestelor masive care au urmat incendiului, au demisionat pe 4 noiembrie 2015 Victor Ponta, împreuna cu guvernul sau, si primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.

Citeste si:

Mama Alexandrei Matache sufera crunt inainte de primul Craciun fara fiica ei, moarta la Colectiv. "Am fost la cimitir sa duc un.."

Mesajul Alexandrei Matache inainte sa moara: "Mami o sa fie rau de tot"

Cancan

Larisa Ciută

Citeste despre:colectiv, alexandra matache, morti colectiv


Share On Facebook