Mircea Basescu

Mircea Basescu a primit in urma cu putin timp sentinta din partea magistratilor din Constanta, in dosarul cu tiganii. Fratele fostului Presedinte al Romaniei a aflat ca va putea petrece urmatorii patru ani dupa gratii. Decizia nu este definitiva.

Mircea Băsescu, fratele fostului preşedinte, a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă

Mircea Basescu

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost judecaţi pentru trafic de influenţă, respectiv complicitate la trafic de influenţă. Decizia Tribunalului Constanţa nu este definitivă, urmând să fie atacată la Curtea de Apel Constanţa.

În 11 decembrie, la Tribunalul Constanţa a avut loc ultimul termen în acest dosar, iar cu acel prilej DNA a cerut condamnarea la închisoarea cu executare pentru Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână, în cazul primului solicitând ca pedeapsa să fie orientată spre maximul prevăzut de lege. Atât Mircea Băsescu, cât şi Marian Căpăţână sunt de acord să presteze muncă în folosul comunităţii.

Mircea Băsescu este judecat, alături de Marian Căpăţână, în dosarul privind mita pe care ar fi primit-o de la familia lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. Cei doi au fost arestaţi preventiv după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice înregistrări realizate pe ascuns de fiul acestuia, care ar proba traficul de influenţă de care este acuzat fratele fostului preşedinte al ţării, scrie Romania Tv

În 26 noiembrie 2014, Curtea de Apel Constanţa a decis ca Mircea Băsescu, care se afla în arest preventiv din 20 iunie 2014, să fie judecat în arest la domiciliu, aceeaşi decizie fiind luată şi în cazul lui Marian Căpăţână.
 

 

Citeste despre:mircea basescu, mircea basescu patru ani inchisoare cu executare


Share On Facebook