magazin de haine

Ultima inselatorie de pe retelele de socializare i-a “atacat” si pe romani. Mai multe situri din strainatate promit cupoane de cate 500 de lei utilizatorilor, care pot fi cheltuite in magazine celebre.

scrocii nu urmaresc insa decat sa faca bani vanzandu-va datele personale!

Tepele de pe facebook s-au mai diversificat, iar acum se intind cu repeziciune si pe celelalte retele de comunicatii electronice. Este cazul ultimei inventii in materie de escrocat, un mesaj care circula pe reteaua de socializare si promite vouchere in valoare de 500 de Ron la magazinele unei merci celebre prezente si la Bucuresti. Daca se accceseaza linkul scurt, utilizatorii ajung pe un site strain, “personalizat” insa pentru tara noastra, cu intrebari in limba romana si “castiguri” in valoare de 500 de RON.

 

magazin de haine

Naivii care au cazut in plasa escrocilor completeaza un mic “sondaj” iar apoi ajung in punctul in care daca vor sa continue sa ajunga la premiul mult dorit, trebuie sa trimita pacalelala si la alti 10 prieteni de pe WhatUp. Distributia inselatoriei, deosebit de rapida, este astfel garantata.

Ce se afla insa in spatele acestei campanii? Cel mai probabil, marcile celebre pe seama carora se deruleaza intreaga “afacere” nu au nimic de-a face cu asta, pentru ca o presupusa campanie de bonusuri ar fi fost facuta publica cu surle si traimbite, in reclame audio-video, sau cel putin pe pagina oficiala de internet. Altceva este insa la mijloc si este deosebit de periculos pentru utilizatori.

inselatorie zara

 

Unde ajung datele tale personale?

La prima vedere s-ar crede ca este vorba despre o incercare de virusare a dispozitivului personal, dar in realitate este insa mult mai mult de atat, sustin expertii in securitate online. Initiatorii inselatoriei sunt interesati de datele tale personale, nume complet, data nasterii, adresa, CNP s.a, care valoreaza sume importante pe piata neagra.

inselatorie zara

La nivel mondial sunt constituite baze de date internationale “la negru” care sunt vandute, in cel mai bun caz, companiilor de publicitate, sau in cazuri extreme, gruparilor criminale transfrontaliere. Iar ce se poate intampla nu este greu de inchipuit. Asadar, nu va mai mirati ca aveti casuta de mail plina cu mesaje prin care vi se ofera pastile de potenta, vi se promit castiguri neasteptate sau “sfaturi” despre marirea penisului!

(Gabriel Niculescu)
 

banner

Citeste despre:teapa, escrocherie, tepa cu cupoane, teapa de pe facebook, teapa zara, teapa h&m, hackeri, furt date personale


Share On Facebook