regele mihai

Vestea că Regele Mihai are leucemie şi metastaze a surprins o şocat o lume întreagă. CANCAN.ro a aflat cum se simte acesta, ce tratament urmează şi care este părerea medicilor.

Zilele trecute, Biroul de Presa al Majestăţii Sale, Regele Mihai, a anunţat printr-un comunicat că regele a fost diagnosticat cu leucemie şi că are deja metastaze. Mai mult, el a predat tronul urmaşei sale, Principeta Margareta, care se ocupă deja de atribuţiile pe care le avea tatăl său. Vestea a picat ca un trăsnet pentru români, dar mai ales pentru reprezentanţii altor case regale din Europa, care nu aveau nici o bănuială că Regele Mihai are probleme de sănătate. În acest moment, el se află într-o clinică privată din Elveţia şi este extrem de săbit. Nu mai poate merge singur şi este în permanenţă supravegheat de o asistentă medicală, mai ales că are momente când respiră prin intermediul unei măşti de oxigen.

Regele Mihai se află într-o clinică privată din Elveţia
Regele Mihai se află într-o clinică privată din Elveţia


Nu i se pot administra citostatice!

Reprezentanţii Casei Regale nu au oferit multe informaţii despre starea de sănătate a acestuia şi s-au limitat la a trimite un comunicat în această dimineaţă, în care au spus că “Regele este într-o stare accentuată de slăbiciune fizică şi primeşte tratament permanent. Starea sa este, până în acest moment, staţionară, iar medicii sunt de părere că evoluţia prezintă relativă stabilitate”.

Fostul suveran suferă de leucemie
Fostul suveran suferă de leucemie

CANCAN.ro a aflat care este, de fapt, starea reală a fostului suveran: ”A aflat de curând că boala e în sânge şi că are metastaze. Însă, ştia de anul trecut că are cancer de piele, de aceea nici nu a mai apărut în public. Nu face chimioterapie, ci alte citostatice foarte uşoare, pentru că are o vârstă prea înaintată şi nu i-ar rezista organismul. În schimb, i se administrează calmante şi vitamine intravenos. Medicii susţin că este greu că organismul Regelui Mihai va rezista mai mult de o lună", au declarat surse din interiorul Casei Regale, pentru CANCAN.ro, site-ul numărul 1 în România.

Andreea Negoiţă

Citeste despre:regele mihai leucemie, regele mihai citostatice, regele mihai succesiune tron


Share On Facebook