Vine urgia în toată România! ANM, atenționare meteo emisă în urmă cu câteva minute

Publicat: 26/04/2019 | 13:21
Vine urgia în toată România! ANM, atenționare meteo emisă în urmă cu câteva minute

Cu doar câteva minute în urmă, ANM a emis o avertizare meteorologică de vreme severă. Intervalul de valabilitate este cuprins între 27 aprilie, ora 12 – 28 aprilie, ora 18, iar fenomenele vizate sunt manifestări de instabilitate atmosferică.

În  intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse cu carater torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și pe suprafețe mici căderi de grindină.  Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15…25 l/mp.

Astfel de fenomene vor fi mai frecvente în după-amiaza zilei de sâmbătă (27 aprilie) și pe parcursul nopții de sâmbătă spre duminică (27/28 aprilie) în jumătatea de vest a țării și pe arii mai restrânse în celelalte regiuni, iar duminică (28 aprilie), local, cu precădere la deal și la munte, precum și în regiunile nordice, nord-estice și centrale.

Avertizare de Cod Galben

În după-amiaza zilei de sâmbătă (27 aprilie) și pe parcursul nopții de sâmbătă spre duminică (27/28 aprilie), temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată în zonele de munte, Oltenia, Transilvania, Maramureș și nordul Crișanei. Vor fi averse cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25…30 l/mp și punctiform 35…40 l/mp.

Citește și...