10 sfaturi să câștigi spațiu: mizează pe un colțar

Publicat: 04/05/2022 | 19:22

Un colțar este cea mai bună soluție pentru a profita de spațiu în bucătării și livinguri mici și nu trebuie să renunți la confort sau la numărul de locuri. Dar știai că sunt ideale și în încăperile mari? Iată toate avantajele unui colțar.

  1. Colțar living mare cu măsuță de cafea ușoară

Dacă sufrageria ta nu are dimensiunea XL și optezi pentru un colțar mare și confortabil, atunci alege o măsuță de cafea mai ușoară sau de dimensiuni mai mici. Astfel vei lăsa mai mult spațiu pentru pasaje și camera va arăta mai spațioasă.

  1. Atenție la ieșirile spre exterior

Dacă intenționezi să amplasezi un colțar living sau un colțar bucătărie lângă o fereastră sau o ieșire în exterior, asigură-te că ai o altă fereastră care se deschide lângă sau lași suficient spațiu între spate și ușă pentru avea spațiu de trecere. Avantajul acestei amenajări este că, pe lângă faptul că ai mult mai multe locuri pentru întreaga familie, zona canapelei va fi scăldată de lumină naturală.

  1. Separator de cameră

Un colțar poate fi folosit și pentru a separa două zone sau medii din aceeași cameră. De exemplu, poți separa livingul de bucătărie cu un colțar de bucătărie orientat spre zona de luat masa sau, invers, cu un colțar living orientat spre TV. Totodată, mai poți separa un living de o zonă de birou, spatele canapelei servind drept suport pentru piesa de mobilier care acționează drept birou și masă de studiu.

  1. Cu masă circulară

Combinarea unui colțar living cu o măsuță rotundă de cafea face ca spațiul din jurul canapelei sa fie mult mai practic, eliminând unghiurile și marginile periculoase. În plus, potrivit Feng Shui, mobilierul cu forme rotunjite permite energiei pozitive să circule mai bine.

  1. Coordonat cu pereții

Dacă vopsim pereții exact în aceeași culoare cu colțarul nostru, vom face ca aceștia să se îmbine optic, ceea ce va face ca cea mai voluminoasă piesă de mobilier din living să treacă neobservată în spațiile mai mici.

  1. Colțar fără brațe

O altă soluție pentru spații mici sau spații scunde precum o mansardă este un colțar fără brațe pe o parte și un spătar extra jos, care oferă o senzație de lejeritate și înălțime redusă, senzație care este sporită de o pereche de mese laterale foarte joase.

  1. Lasă să intre lumina

Dacă alegi un colțar și unul dintre colțurile acesteia este chiar sub fereastră, asigură-te că spătarul nu este prea înalt pentru a nu bloca intrarea luminii. Așază un modul cu șezlong pe acea parte sau alege un model cu spătar jos.

  1. Mai mult decât un colțar

Dacă vrei să profiți la maximum de un living în formă de L, idealul este un colțar. Pentru familiile numeroase, un aranjament în formă de U este și mai bun: fiecare va avea un loc. Dacă optăm și pentru piese cu triplă funcție de măsuță de cafea, care servesc ca șezut, măsuță și au și capacitate de depozitare, vom realiza un spațiu cu adevarăt flexibil pentru orice împrejurare.

  1. Cu chaise longue

Pentru livingurile mici, o canapea cu șezlong în colț poate fi soluția ideală deoarece, neavând braț, nu împiedică intrarea luminii de la fereastră sau ieșirea pe terasă. În plus, partea sa mai lungă ghidează privirea spre exterior, ceea ce ajută la perceperea spațiului ca fiind mai mare decât este în realitate.

  1. Spațiu de dormit suplimentar

Ați lungit cina cu oaspeții cu jocuri și filme de groază? Este prea târziu pentru ca ei să mai plece acasă? Ai o familie mare și adesea copiii tuturor se strâng la voi acasă pentru seara de „sleepover”? Cu un colțar bucătărie sau colțare living rezolvi problema acomodării tuturor rapid și ușor. Tot ce trebuie să faci este să cumperi un colțar bucătărie sau un colțar living extensibil și, din 2-3 mișcări, ai desfăcut canapeaua și ai obținut un pat propriu-zis. O soluție perfectă pentru situații neprevăzute.