10 trucuri ca sa arati sexy in costumul de baie

De: Cancan
Publicat: 15/07/2012 | 00:00

1. Bea cat mai multe ceaiuri

Un obicei sanatos care te va ajuta sa mai scapi de un kilogram-doua Si un excelent remediu pe timp de canicula este sa consumi cat mai multe ceaiuri de plante Si eventual sa renunTi Si la consumul de cafea de dimineaTa. O poTi inlocui cu ceaiul verde, care nu numai ca iTi stimuleaza arderile metabolice, dar iTi Si energizeaza organismul, fara a-l deshidrata.

2. Condimenteaza-Ti mancarea

Fa-Ti un obicei din a nu servi nicio masa importanta, excepTie facand micul dejun, desigur, fara un ardei iute. ExplicaTia: capsaicina pe care aceStia o conTin ofera un ajutor nepreTuit siluetei.

3. Consuma cat mai multe alimente neprocesate

Vara este momentul sa renunTi la mancarea gatita Si la tot soiul de alimente semipreparate sau de la fast-food in favoarea legumelor Si a fructelor. Acestea sunt Si un excelent remediu pentru hidratarea organismului pe timp de canicula, insa nu favorizeaza acumularea de celule adipoase.

4. Antrenament ocazional

Chiar daca nu reuSeSti sa ajungi la sala, incearca sa faci un minim efort renunTand la confortul maSinii pentru a te deplasa la job sau chiar mergand cateva staTii pe jos Si urcand pe scari. Chiar Si dupa o saptamana dupa ce ai pus in aplicare aceasta strategie de a face miScare ocazional rezultatele nu se vor lasa aSteptate.

5. Ajutor suplimentar

O cale de a ajuta organismul sa lupte cu acumularea kilogramelor sunt suplimentele alimentare. Nu trebuie sa fie neaparat pastile de slabit. Si cele pe baza de Omega 3 sunt foarte indicate nu numai pentru ca dieta noastra este destul de saraca in peSte, dar Si pentru ca acest supliment are un efect miraculos de stimulare a metabolismului.

6. Ordinea corecta a alimentelor

In sezonul calduros incearca sa te limitezi doar la un sigur fel de mancare sau macar incearca sa Tii seama de ordinea corecta in care trebuie consumate alimentele. Intotdeauna salata trebuie consumata prima, pentru a ajuta stomacul sa secrete sucul gastric, iar ciorba sau supa la final, intrucat aceasta incetineSte funcTia digestiva.

7. Jurnalul caloriilor

Atunci cand vrei sa-Ti educi obiceiurile alimentare, o situaTie concreta asupra a ceea ce mananci in fiecare zi iTi va fi de mare ajutor. Prin urmare, e bine sa-Ti notezi in agenda tot ce ai consumat in ziua respectiva. Vei vedea ca micile gustari aparent inofensive, care, chipurile, te ajuta sa te concentrezi mai bine, iSi pun amprenta la finalul fiecarei zile.

8. Lasa mancare in farfurie

O buna strategie cand vine vorba de cantitatea de alimente consumate este sa nu mancam tot ce e in farfurie. Putem incepe prin a lasa un sfert de porTie, apoi chiar jumatate. Apetitul scade treptat, in timp ce satisfacTia Si respectul de sine vor creSte treptat. De asemenea, un alt truc este sa te obiSnuieSti sa foloseSi farfurii cat mai mici. Avand farfurii mari vei fi tot timpul tentata sa le umpli.

9. DuSuri calde Si reci

Un alt remediu pentru a antrena corpul in lupta cu kilogramele este sa alternezi apa calda cu cea rece atunci cand faci duS. Efectul benefic al duSurilor romane era cunoscut inca din antichitate. ExplicaTia: organismul consuma energie pentru a reveni la temperatura optima.

10. GrabeSte-te incet!

Cand te aSezi la masa trebuie sa-Ti acorzi timpul cuvenit. Nu-Ti face un obicei din a lua masa de pranz in fuga, la birou, eventual peste tastatura. InvaTa sa savurezi fiecare inghiTitura Si sa simTi gustul fiecarui aliment. De asemenea, nu te ridica de la masa in momentul in care simTi ca nimic nu mai incape. Atunci este prea tarziu. SenzaTia de saTietate ar trebui sa intervina la un interval de 15-20 de minute de la consumarea alimentelor.