Busu a vorbit despre Andrei Gheorghe: „Nu era ușor să stai în apropiere de el”

Publicat: 20/03/2018 | 15:21

Busu, fost coleg cu Andrei Gheorghe la Pro TV, a vorbit despre regretatul realizator radio-TV, a cărui moarte neașteptată a șocat pe toată lumea. Busu l-a lăudat pe Andrei Gheorghe, spunând despre el că a fost un om fabulos.

„Nu era ușor să vorbești cu Andrei Gheorghe pentru că întotdeauna te provoca. Noi am fost prieteni, însă nu era ușor să stai în apropiere de Andrei Gheorghe. Este unul dintre oamenii mei preferați din media pentru că ne-a învățat să nu ne fie teamă să gândim crud, curat și liber. Așa cum gândea el. A fost un om extraordinar, a trăit intens, s-a stins foarte repede. Nu ai fi zis că e un om bolnav, nici de el, nici de Radu Anton Roman, care s-a prăpădit la 57 de ani. Sunt oameni de genul ăsta, oameni fabuloși, care trăiesc foarte intens și se consumă repede”, a spus Busu despre Andrei Gheorghe în emisiunea „La Măruță”. „El a dispărut din zona asta vizibilă în ultima vreme. Când se întâmplă un eveniment din ăsta tragic îți dai seama ce pierdere uriașă. Pentru că, într-adevăr, Andrei Gheorghe este o pierdere uriașă. A reprezentat un etalon în radio și în media în general”, a adăugat Busu.

Andrei Gheorghe a murit la vârsta de 56 de ani. Jurnalistul a fost găsit mort în baie. Născut în Rusia, Andrei Gheorghe a fost unul dintre numele sonore ale radioului și televiziunii din România, realizator de filme documentare, de scurt și lung metraj. Tatăl lui, originar din România, a studiat la școala de aviație din Lipețk, Rusia, iar mama sa, rusoaică fiind, era chiar fiica comandantului școlii de aviație. Andrei Gheorghe a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine (secția rusă-engleză), Universitatea din București.

Bogdan Stanescu