2.000.000 de euro pentru salariile rapidistilor

De: Cancan
Publicat: 20/07/2007 | 00:00

PRETUIRE. Cu cei 160.000 de euro pe an, Cesinha se afla in topul celor mai bine platiti rapidisti Datorie. George Copos scoate aceasta suma din buzunar in fiecare an, pentru a-si plati jucatorii si staff-ul tehnic aflati sub contract cu clubul Alexandru Mazilu „Un mare club are si cheltuieli pe masura”, este aprecierea facuta de George Copos pe blogul sau personal. Nimic mai normal. Rapid a „spart” sezonul trecut putin peste sapte milioane de euro, bani care s-au dus, in mare, pe salariile fotbalistilor si transferurile de jucatori. Anul acesta suma a crescut, patronul din Giulesti anuntand ca are nevoie de opt milioane de euro pentru nota finala de plata. Curios, in conditiile in care robinetul cu bani pentru noile achizitii a fost dat, in aceasta vara, pe debit redus. Doar 1,3 milioane de euro s-au cheltuit pentru a-i aduce pe Boya, Cesinha, Bozovici si Tamandare. In schimb, anul trecut Rapid se lauda ca a aruncat aproape 4 milioane de euro pentru aducerea tot a patru noi jucatori. Un calcul simplu ne arata o suma putin mai mare de doua milioane de euro, care se duc pe salariile giulestenilor in acest sezon. In topul celor mai bine platiti stau noii-veniti Cesinha si Boya, dar si veteranii Maftei si Maldarasanu, ai caror „fluturasi” indica, la finele anului, sume mai mari de 150.000 de euro. Daca adaugam la suma salariilor si banii platiti pe transferuri, ajungem la 3,4 milioane de euro. Oare ce va face George Copos cu diferenta pana la cele opt milioane anuntate? Poate isi va acoperi din datoria de sase milioane, facuta de Rapid in sezonul trecut, dupa cum a estimat patronul giulestenilor.

Economia din vara asta

Plecarile lui Badoi, Zicu si Ganea, dar si retragerea lui Moldovan l-au facut fericit pe Copos. Pe plan financiar, cu siguranta, intrucat cei patru ii „luau” din buzunar patronului vreo 600.000 de euro din salarii. Iscusinta finantatorului in negocierile cu fotbalistii este recunoscuta. In timp, Copos a reusit performanta de a-i „ameti” pe Lucescu Jr., Coman, Buga, Maldarasanu sau Badoi, ca sa enumeram doar cateva vedete ale echipei.

Manea, secretar general la Rapid

Nicolae Manea este pe punctul de a prelua o functie de conducere la clubul din Giulesti. George Copos i-a propus acestuia sa devina secretar general, functie care nu mai exista la Rapid de mai bine de sase luni. Asta pentru ca plecarea lui Dinu Gheorghe la Brasov a condus la avansarea lui Constantin Zotta ca director general, cel care era, pana la acea data, secretarul general. (C.B.)