Tragedie aviatică! Un avion de acrobație s-a prăbușit în Prahova

Publicat: 26/03/2022 | 15:57

Tragedie aviatică în Prahova. Un avion de acrobație s-a prăbușit în comuna Târgșoru Vechi, sat Strejnicu, la câțiva kilometri distanță de Ploiești. 

 

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova, la bordul avionului privat, Suhoi 31, se afla doar pilotul, care a decedat în urma impactului. Apelul 112 a venit în jurul orei 14:40.

La fața locului au ajuns o autospecială de stingere, o autospecială de descarcerare și două ambulanțe SMURD, dintre care una de terapie intensivă mobilă.

Zona în care a avut loc accidentul este survolată frecvent de aeronave asemănătoare,  în apropiere fiind Aerodromul Strejnic.

Știre în curs de actualizare.

UPDATE 16:44

Pilotul în vârstă 55 de ani decolase de la Aerodromul Bănești. Aparatul de zbor, un Suhoi 31 de producție rusească, a început, însă să piardă altitudine și s-a prăbușit în localitatea Strejnic. Acesta era unul dintre cei mai apreciați piloți de acrobație din țară. Dan Stefanescu era multiplu campion aerian la înaltă acrobație și pilot de linie, potrivit Gândul.ro

„Dan Stefanescu!
Multiplul campion aerian la înaltă acrobație, pilot de linie si un imens OM !
Dumnezeu ne dă într-o clipă de fericire pe omul zbor si o inima cât sa cuprindă cerul României si brusc îl cheamă la el văzând ca noi ceilalți nu știm si nu vrem sa apreciem mesajul Său!”, au scris, pe Facebook, foștii săi colegi.

Sursa foto: Facebook.ro