27 de localități din 2 județe intră sub un nou cod. Vântul urmează să bată cu până la 80 km/h, iar în zone vor fi 25 de l/mp

Publicat: 25/07/2023 | 19:11

Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă avertizare de tip nowcasting. În unele regiuni sunt așteptate ploi și vijelii puternice, în timp ce în alte zone ale țării temperaturile extrem de ridicate nu vor dispărea.

Potrivit meteorologilor, începând de astăzi, 25 iulie, de la ora 17:25 intră în vigoare un cod roșu de vijelii puternice pentru municipiul Bihor, cu rafale de peste 90-100 Km/h, grindină de dimensiuni medii şi mari, frecvente descărcări electrice, averse torenţiale ce vor depăşi 30-35 L/mp.

Cod roșu de plo și vijelii în mai multe localități din România

Alte 27 de localități din județele Mureș și Sibiu vor intra sub un nou cod de vânt puternic, care va sufla cu până la 80 km/h, iar în unele zone vor fi cantități semnificative de ploi ce vor depăși 25 de l/mp.

În localitățile Mediaș, Agnita, Copșa Mică, Șeica Mare, Axente Sever, Bazna, Slimnic, Laslea, Dârlos, Târnava, Moșna, Biertan, Brateiu, Micăsasa, Blăjel, Iacobeni, Bârghiș, Hoghilag, Valea Viilor, Șeica Mică, Alțina, Ațel, Brădeni, Chirpăr, Merghindeal și Mihăileni din județul Sibiu, vântul va sufla puternic și sunt așteptate ploi în această seară.

ANM anunță vremea ploi în mai multe județe din țară/ Foto: Pixabay

CITEȘTE ȘI: Profeția stranie despre caniculă, făcută de Nostradamus acum 5 secole, pentru anul 2023: „Peștele viu al Mării Negre va fi aproape fiert”

Jumătate din România se sufocă din cauza temperaturilor caniculare

În timp ce în unele județe sunt așteptate ploi și vijelii, în jumătate din țară temperaturile extrem de ridicate devin insuportabile.

La mijlocul săptămânii curente, în unele județe din România se vor înregistra cele mai ridicate temperaturi din acest an.

„Disconfortul termic va deveni foarte accentuat, vă afecta toate zonele de câmpie și de podiș din țară, dar, pe de altă parte, să subliniem că temperaturi de 40-42° nu sunt cu totul neobișnuite la noi în țară, în perioadele cele mai calde. De altfel, recordul de temperatură pentru luna iulie este de 44,3° și multe valori de 43 sau de peste 43° s-au înregistrat în 2007, în 2012, în 2015. Deci nu ne încadrăm, cel puțin în privința evoluției vremii în țara noastră, în niciun fel de conspirație, ci, până la urmă, într-o tendință generală, recunoscută de una științifică, de creștere a temperaturii medii globale, care se manifestă şi prin un număr crescut de valuri de căldură”, a declarat Florinela Georgescu, director în cadrul ANM, la Antena 3 CNN.

VEZI ȘI: Prognoza pentru România, schimbată total. ANM a făcut anunțul luni, acum ne așteaptă alt fenomen