3000 de euro pe lună de familie dacă vrei să te faci cârciumar în Italia. Ți se caută și locuință, cum s-a ajuns la această ofertă

Publicat: 11/11/2023 | 10:52
Sursa foto: Pexels

Ofertă de nerefuzat! Dacă vrei să te angajezi în Italia, poți câștiga, împreună cu familia ta, 3000 de euro pe lună. În plus, vi se caută și o casă unde să locuiți. Postul disponibil este cel de cârciumar. Totuși, există și un motiv pentru care s-a ajuns la această situație.

Unii români aleg să plece peste hotare pentru a câștiga mai mulți bani, însă job-urile pe care le găsesc în străinătate nu sunt tot timpul ușoare, fie că vorbim de locurile de muncă în construcții sau fie că ne referim chiar și la ce de îngrijire a unor persoane vârstnice. Peste un milion de cetățeni ai țării noastre și-au găsit „locul” în Italia. Iată că există unele oferte ce par a fi prea bune pentru a le trece cu vederea.

Citește și: ISTERIE LA UN FAST-FOOD DE BLACK FRIDAY! A FOST NEVOIE DE INTERVENȚIA POLIȚIEI

Cum s-a ajuns la această situație

Zoppè di Cadore este o localitate poziționată la 1.5000 m altitudine, în provincia Belluno, regiunea Veneto. Aflat aproape de granița cu Austria, satul găzduiește o comunitate mică de doar 200 de locuitori. O cooperativă locală, care administrează mai multe spații din unele localități montane din Alpii Italieni, a transmis că oferă un salariu net de 3.000 de euro unei familii care dorește să administreze singurul bar din micuța localitate. Doritorii vor fi nevoiți să se mute în Zoppè di Cadore, locuința fiind asigurată de cooperativă.

Zeno Sagui, președintele cooperativei, a menționat că nu este nevoie de experiență în domeniu pentru că la început vor fi instruiți pentru a se putea descurca. Acesta își dorește ca populația comunității să crească.

„În fiecare an, mai ales iarna, ne este greu să acoperim turele și să garantăm funcționarea barului. Așa că am venit cu ideea de a găsi un cuplu, de a-l angaja și de a-l invita să locuiască aici. Scopul este de a pune din nou în mișcare satul, de a oferi servicii comunității și de a repopula muntele.”, a declarat președintele cooperativei, potrivit Corriere della Sera.

Perioada de înscrieri este deschisă

Condițiile pentru acest loc de muncă nu sunt tocmai ușor de acceptat pentru toată lumea. Practic, cei interesați trebuie să se mute pentru o perioadă lungă de timp sau chiar definitiv în Zoppè di Cadore. Totuși, au existat deja foarte mulți doritori.

„Cupluri cu vârste cuprinse între 24 și 56 de ani ne-au contactat deja. Chiar și persoane care tocmai au absolvit. Unii vor să trăiască o experiență nouă, alții vor să experimenteze viața în apropierea munților.

Cei care doresc o schimbare de peisaj și să se mute în altă parte, cei care s-au săturat de ocupația lor și aspiră la o schimbare radicală în viața lor profesională.

Citește și: SE DESCHID PORȚILE CERULUI! FENOMEN ASTROLOGIC PUTERNIC ÎN ROMÂNIA! CE TREBUIE SĂ FACĂ LA MIEZUL NOPȚII PENTRU A SCĂPA DE SUPĂRĂRI!

Muntele nu înseamnă doar Cortina, Agordo sau alte stațiuni renumite. Adevărata sa esență este reprezentată de sate mici ca al nostru.”, a adăugat Zeno Sagui.

Președintele cooperativei a anunțat că perioada de înscrieri este în continuare deschisă.