300.000 Euro de la Liviu Negoita pentru Delta

De: Cancan
Publicat: 08/07/2009 | 00:00

AJUTOR. Fratele directorului de la Delta a fost sprijinit de Liviu Negoita sa ajunga in Parlamentul Romaniei Contracte de zeci de milioane de euro in ultimii ani

Acordarea de contracte fara licitatie a devenit o obisnuinta la Primaria Sectorului 3. Ultimul caz de acest gen a avut loc in urma cu aproximativ o luna, atunci cand institutia condusa de Liviu Negoita a dat peste 300.000 de euro unei firme la care angajat este fratele unui celebru deputat PD-L. George Tarata Societatea Delta ACM a primit din partea primariei in fruntea careia se afla vicepresedintele PD-L nu mai putin de 1.298.944,93 de lei (adica aproape 13 miliarde de lei vechi). Ceea ce inseamna 309.000 de euro. In schimbul acestei sume, Delta ACM, singura firma care a depus o oferta, trebuie sa realizeze „lucrari de sistematizare/modernizare sistem rutier pe strazi din Sectorul 3”. Contractul a fost atribuit in urma cu circa o luna, mai exact pe 6 iunie, fara a exista vreo licitatie. Si in acest caz, la fel ca in cel privind societatea Luxten care – asa cum CANCAN a dezvaluit recent – a primit fara licitatie contracte de aproape un milion de euro, modalitatea aleasa a fost cea de negociere fara anunt de participare. Acesta este insa doar unul dintre contractele pe care Delta ACM le-a primit din partea Primariei Sectorului 3. In ultimii ani, societatea a fost unul dintre principalii parteneri ai institutiei conduse de Liviu Negoita primind contracte in valoare de zeci de milioane de euro.

Directorul Delta are frate deputat la PD-L

Interesant este ca aceasta firma pare a fi extrem de apropiata de PD-L. Astfel, unul dintre directorii de la Delta ACM, detinuta de omul de afaceri Florea Diaconu, este Ionel Pirpiliu. Nimeni altul decat fratele colegului de partid al lui Liviu Negoita, deputatul PD-L Stefan Pirpiliu. De altfel, acesta din urma a fost ajutat sa ajunga in Parlamentul Romaniei si de edilul Sectorului 3 care a garantat pentru el. „Eu garantez ca Pirpiliu este un om serios. De aceea, va rog sa il votati”, le transmitea Liviu Negoita alegatorilor din Sectorul 3 in urma cu cateva luni. Altfel, trebuie precizat ca Florea Diaconu a fost partener de afaceri in trecut cu Silviu Prigoana, un alt membru marcant al PD-L.