4 fotbaliști de la Astra Giurgiu s-au reinfectat cu COVID-19 în doar câteva luni. Alți 23 de jucători au fost testați pozitiv

Publicat: 30/10/2020 | 23:46

David Lazăr, Constantin Dima, David Bruno şi Ljuban Crepulja sunt cei patru jucători de la Astra Giurgiu care s-au reinfectat cu coronavirus în doar câteva luni!  În total, 27 dintre fotbaliștii clubului au fost depistați pozitiv până acum. Liga Profesionistă de Fotbal a decis ca meciul dintre Astra Giurgiu şi Dinamo Bucureşti, care trebuia să se joace în această seară pe Arena Naţională, să fie amânat.

4 fotbaliști de la Astra Giurgiu, depistați din nou pozitiv cu virusul SARS-CoV-2

Până în prezent, 27 de fotbalişti de la Astra Giurgiu au fost depistaţi pozitiv; 15 de la prima echipă, iar alţi 12 de la tineret. Daniel Coman, președintele clubului, a fost și el diagnosticat cu noul coronavirus.

Dureri de cap, dureri de gât, febră musculară. La fiecare 14 zile, vin aceste teste pentru toată echipa. Şi cei patru au reieşit pozitiv. Da, au reieşit pozitiv, a dezvăluit Dani Coman, președinte la Astra Giurgiu, conform observatornews.ro.

La sfârşitul lui iulie am avut, a doua zi, parcă ceva. Mă simţeam mai moale. Şi nasul, o usturime aşa. Eu nici nu am călătorit foarte mult. La naţională am făcut cinci teste de fiecare dată şi nu am avut treabă. (…). Am repetat testul. Nu ştiu, mi s-a părut că prea mulţi am ieşit pozitivi şi am repetat. Am făcut şi testul de anticorpi. Şi tot aşa, aştept rezultatele, a explicat David Lazăr, unul dintre jucătorii de la Astra Giurgiu.

Nu rata: România va primi medicamente în combaterea COVID-19 pentru șase luni. Nelu Tătaru: “O să avem între 14.000 şi 18.000 de doze”

Specialiștii au avertizat de mai multe ori populația că reinfectarea cu virusul invizibil (SARS-CoV-2) este posibilă. Și, din nefericire, de multe ori simptomele sunt mai grave a doua oară.

“Episodul doi de infecţie COVID-19 este mai greu de suportat decât primul. Este mai simptomatic şi cu modificări mai evidente. Există cam 20 la sută dintre pacienţi care nu dezvoltă anticorpi, pe care noi să îi putem pune în evidenţă”, a declarat Andreea Moldovan, medic infecționist, relatează observatornews.ro.

Află și: Coronavirus România 30 octombrie. Record de infectări și pacienți internați la Terapie Intensivă

Oamenii de știință spun că în unele cazuri virusul persistă în organism până la 90 de zile şi că vorbim despre o revenire a bolii, nu de o reinfectare.

Trebuie să urmărim fiecare caz în parte. A fost o repozitivare sau a fost la un moment dat un test negativ, în condițiile în care repetiția virală era mai mică, iar aparatul nu a detectat-o, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

Citește și: Coronavirus România 30 octombrie. Peste 100 de decese în ultimele 24 de ore

Sursa foto: Antena 1