40.000 de carti pentru elevii din sectorul 6, din partea liberalilor

De: Cancan
Publicat: 06/03/2012 | 00:00

Initiativa presedintelui PNL Sector 6, Rares Manescu, a plecat de la nevoia pe care scolile o resimt in acest domeniu, intrucat fondurile alocate de catre autoritatile locale abia ajung pentru cheltuielile minimale de functionare ale acestora. „Am reusit ca, impreuna cu colegii mei, sa strangem in jur de 40.000 de carti, pe care le vom dona scolilor, gradinitelor si copiilor din Sectorul 6. Este vorba despre carte scolara. Intr-o lume in care copiii nostri sunt tot mai atrasi de mirajul calculatorului, au nevoie sa guste si din placerea de a citi o carte. Din pacate, nu toti parintii isi permit luxul de a cumpara o carte pentru copiii lor”, spune Rares Manescu.

In anul 2005, presedintele PNL Sector 6 a organizat o alta colecta de carte, pe parcursul mai multor saptamani, intr-unul dintre cele mai aglomerate centre comerciale din sector. Cartile donate atunci de bucuresteni au ajuns la o serie de institutii culturale, biblioteci scolare, gradinite si institutii de asistenta sociala si, nu in ultimul rand, la o serie de familii cu venituri modeste din sector. De atunci, in fiecare an, au fost donate carti pentru licee, scoli si copiii din sector.

Sprijinul acordat tinerilor si copiilor din sector nu s-a materializat numai in donatii de carti. Astfel, in anul 2010, mai multe scoli generale au primit seturi audio complete pentru invatarea unei limbi straine din partea liberalilor de la sectorul 6. In acelasi an, 20 de copii din liceele din sector au vizitat Parlamentul European, excursie oferita de Rares Manescu ca premiu pentru concursul cu tema „Cetatenia europeana”, organizat la nivelul mai multor unitati de invatamant liceal din sector. Sprijinul acordat unitatilor de invatamant din sector s-a materializat si in donatii de mobilier scolar in anul 2008, sau in produse naturale pentru copiii din gradinite in anul 2011.