4.500 de romani vor ramane fara slujba in luna iulie. Anuntul facut de una dintre cele mai importante institutii din Romania

De: Cancan
Publicat: 29/05/2013 | 20:02

Ca parte a procesului de restructurare a Postei Romane, documentul prevede concedierea colectiva, in acord cu sindicatele, a unui numar de 4.458 angajati.

Bugetul necesar pentru plata venitului de completare este calculat la aproximativ 19 milioane lei pentru acest an, „cu disponibilizare colectiva incepand cu 1 iulie 2013”.

In prezent, Posta are 32.000 de salariati care isi desfasoara activitatea in aproximativ 5.600 de unitati postale. Niciun potential investitor nu a cumparat caietul de sarcini pentru privatizarea Companiei Nationale Posta Romana, pana marti, la expirarea termenului, un motiv fiind situatia financiara a companiei, iar altul noua datorie stabilita de ANAF.

Guvernul a decis, miercuri, ca Posta Romana sa fie restructurata intr-o perioada de 180 zile, iar ofertele ferme si angajante pentru privatizarea companiei vor putea fi depuse pana la 30 iunie 2014, acest ultim termen putand fi insa devansat daca se constata ca operatorul postal a devenit atractiv in urma reorganizarii.

R.N.