5.000.000 de dolari in doi ani

De: Cancan
Publicat: 25/06/2007 | 00:00

Nabab. Arabii de la Al Hilal i-au oferit lui Cosmin Olaroiu un salariu de nerefuzat, iar acesta a parasit Steaua Sebastian Stan Rezultatele obtinute cu Steaua in ultimii doi ani i-au adus lui „Oli” recunoastere in fotbalul mondial. Sambata dimineata, el a fost contactat de impresarii de la o firma franceza care il reprezinta, acestia prezentandu-i oferta celui mai bogat club din Arabia Saudita. Tehnicianul se afla cu patronul sau Gigi Becali in masina si a ramas mut cand a auzit suma propusa de arabi: 5.000.000 de dolari pentru doi ani! Gigi i-a spus ca nu are cum sa refuze asa ceva, pentru ca la Steaua nu va primi acei bani nici daca va castiga Liga Campionilor. Cosmin Olaroiu a acceptat imediat si va primi un milion de dolari la semnatura, iar salariu sau va fi de doua milioane pe sezon. Obiectivul principal care i-a fost fixat este castigarea Ligii Campionilor Asiei si participarea la Campionatul Mondial al Cluburilor. Cum a fost ales? Povestea este scurta. Oficialii arabi l-au dorit, initial, pe Anghel Iordanescu. Au schimbat, insa, planurile. S-au gandit ca ar fi mai bun un antrenor tanar, care sa fi participat in Liga Campionilor. Olaroiu s-a despartit amiabil de Steaua, intr-o conferinta de presa la care au mai participat Gigi Becali, Adrian Ilie si Valeriu Argaseala. „In zilele urmatoare ma voi intalni la Paris cu reprezentantii clubului saudit, vom semna contractul si vom stabili programul. Reunirea este pe 20 iulie, dupa care vom avea un cantonament in Elvetia. Bucurati-va ca, in sfarsit, ati scapat de mine!”, le-a transmis Cosmin Olaroiu reprezentantilor presei. Al Hilal este calificata in sferturile de finala ale Ligii Campionilor Asiei si va juca pe 19 septembrie cu Al Wahda. Am trait cele mai frumoase momente din cariera mea. Multe visuri au devenit realitate. A fost o onoare sa lucrez aici” Cosmin Olaroiu Antrenor Steaua Ati vazut ca, pana la urma, a plecat pe suma pe care am zis eu, adica pe patru milioane, pentru ca are valoare” Gigi Becali Finantator Steaua

Preferatii lui Oli

Vesnicii colaboratori, Dumitru Bolborea, Catalin Necula si Vasile Iordache, il vor urma, si de aceasta data, pe „Oli” in Arabia Saudita. „Vreau sa merg cu stafful meu. Nu am discutat conditiile contractuale pentru ei. Aceste date le voi stabili in momentul unei noi discutii cu oficialii celor de la Al Hilal”, a declarat Olaroiu. (S.S.)

Adi Ilie, legitimat la Steaua

Managerul sportiv al „ros-albastrilor” a fost legitimat ca jucator la echipa din Ghencea. „Adi Ilie o sa fie si jucator la Steaua. M-am gandit ca asa o sa platesc mai putini bani impozit. O sa joace si el 10-15 minute, ca sa nu aiba cei de la Finante ce sa spuna. Poate asa il relansez si il vand cu 2-3 milioane de euro”, a glumit finantatorul stelistilor. Fostul international s-a antrenat „cot la cot” cu echipa in cantonamentul de la Oliva. (S.S.)

„Generalul” – problema

Olaroiu nu va putea sarbatori cu sampanie, la Riad, momentul intalnirii cu noii sai jucatori, deoarece legile sunt aspre, in ceea ce priveste consumul de alcool. Anghel Iordanescu a avut si el probleme din cauza unei sticle de vin, pe care o adusese pentru a sarbatori impreuna cu colaboratorii sai castigarea Cupei Regelui. El a fost retinut pe aeroport si a trebuit sa dea explicatii. (S.S.)

Exclusiv

Il vrea pe Rigters

In acest moment, la echipa saudita sunt doi jucatori straini, brazilienii Marcelo Tavares (fundas) si Rodrigao (mijlocas). „Oli” a pus ochii pe golgheterul Campionatului European de Tineret, Maceo Rigters, olandezul de la NAC Breda, pentru care seicii de la Al Hilal au spus ca platesc oricat. Rigters ar fi al treilea strain din lot, numarul maxim care este acceptat in campionatul Arabiei Saudite. (S.S.)