7 lucruri de care trebuie să țineți cont atunci când cumpărați un televizor

Publicat: 08/12/2021 | 18:54

Plănuiți să vă cumpărați un televizor nou? Gama vastă de cuvinte la modă din fișa tehnică vă lasă confuz. 4K, HDR, rata de reîmprospătare, nu puteți înțelege cât de importante sau neimportante sunt acestea în luarea deciziei de cumpărare. Televizoarele au evoluat foarte mult în ultimii ani, de la LED la „TV Smart” și „Curved”. Iată câteva lucruri cheie pe care trebuie să le aveți în vedere atunci când vă cumpărați următorul televizor.

Distanța minimă de vizionare trebuie să fie de 1,5 metri

Doar pentru că puteți cumpăra online un TV Samsung de 163 cm la un preț bun, nu înseamnă că ar trebui să îl cumpărați imediat. Măsurați mai întâi dimensiunea camerei dvs. De asemenea, este recomandat să nu achiziționați niciun televizor LED cu dimensiuni mai mici de 81 cm. Vă puteți bucura de orice televizor LED de 81 cm la o distanță minimă de vizualizare de 1,5 metri. Pentru televizoarele cu dimensiuni cuprinse între 100 și 121 de cm, distanța de vizionare recomandată este de 2 metri. Dacă intenționați să cumpărați un televizor LED de 139 sau 163 de cm, atunci asigurați-vă că în camera dvs. se poate adapta o distanță minimă de vizualizare de 2,7 metri.

Optați pentru un televizor full-HD, în loc de unul HD-ready

Dacă vă puteți extinde puțin bugetul, atunci este întotdeauna recomandat să cumpărați TV Smart Full-HD 1080p și nu televizoare 720p HD-Ready. Merită să nu considerați că este de la sine înțeles că toate televizoarele LED HD vor oferi o rezoluție Full HD 1080p. Majoritatea variantelor mai ieftine sunt pregătite pentru 720p HD.

Dacă aveți o cameră mică, este întotdeauna recomandat să achiziționați un televizor Full HD 1080p. În timp ce modelele 720p HD ready ar putea fi o alegere decentă pentru cei care depind foarte mult de set-top box-uri, dar pentru persoanele care se uită la filme sau joacă jocuri, o rezoluție 1080p-HD este o necesitate.

Opțiuni de conectivitate: cu cât mai multe, cu atât mai bine

Dacă intenționați să folosiți televizorul în alte scopuri în afară de conectarea acestuia la un set-top box, asigurați-vă că dispuneți de porturi de conectivitate precum HDMI, porturi USB, mufă audio de 3,5 mm și alte porturi AV. De asemenea, a avea Bluetooth este un avantaj în plus.

Rata de reîmprospătare contează

Rata de reîmprospătare înseamnă de câte ori se reîmprospătează imaginea de pe ecran într-o secundă. Rata de reîmprospătare standard este de 60Hz, ceea ce înseamnă de 60 de ori pe secundă. Dar unele scene care se mișcă rapid pot apărea neclare la televizoarele cu rată de reîmprospătare de 60Hz. Încercați să optați pentru un TV Smart cu o rată de reîmprospătare mai mare, deoarece aceasta va face ca imaginile video să pară fluide, permițându-vă să vedeți conținutul cu mai multe detalii.

Un raport de contrast mai bun înseamnă niveluri mai bune de luminozitate

Raportul de contrast descrie practic gama de niveluri de luminozitate pe care televizorul dvs. le poate afișa. Cu cât raportul de contrast este mai mare, cu atât ecranul este mai bun atunci când vine vorba de afișarea culorilor și a altor detalii ale imaginii. Cu toate acestea, majoritatea producătorilor au propriul mod de a măsura raportul de contrast. Așadar, trebuie să fiți atenți la ceea ce alegeți.

Căutați aplicații native

Aplicațiile native joacă, de asemenea, un rol important în alegerea unui model de TV Smart. Înainte de a cumpăra, aruncați o privire la ceea ce are de oferit televizorul respectiv când vine vorba de aplicații încorporate. Unele televizoare suportă mai multe aplicații utile, în timp ce altele nu suportă niciuna dintre acestea.

Nu uitați, „televizoarele inteligente” nu sunt întotdeauna inteligente

Fiți atenți la eticheta TV Smart de pe televizor. Se poate întâmpla ca modelul respectiv să aibă propriul ecosistem, magazin de aplicații și sistem de operare, ceea ce înseamnă, de asemenea, ‘smart’, dar s-ar putea să nu fie pe placul multora. Altele rulează Android și oferă acces la mult mai multe aplicații, pe lângă funcțiile inteligente, cum ar fi comenzile vocale și altele.