9000 de lei salariul unei bone cu studii superioare în România. Ce trebuie să știi dacă vrei să te angajezi în domeniu

Publicat: 25/09/2023 | 18:45
Salariul uriaș pe care îl poate câștiga o bonă în România / Sursă Foto: Arhivă Cancan.ro

Programul încărcat de lucru i-a făcut pe tot mai mulți părinți să apeleze la sprijinul unei bone pentru creșterea copiilor. În ciuda faptului că acest rol implică o mare responsabilitate, el este extrem de bine plătit. Citiți în continuare care este salariul maxim pe care poate să-l primească o bonă în România. 

Cererea de bone în țara noastră este într-o continuă creștere. După ce în ultimii ani filipinezele au fost preferate de mulți dintre părinți, companiile de recrutare s-au reorientat către românce. Astfel, multe bone care lucrează în străinătate preferă să revină în România, atrase de salariile mari și condițiile excelente care li se oferă la noi în țară.

(CITEȘTE ȘI: L-a umilit public! Ce răspuns a primit un tânăr, după ce și-a cerut iubita de soție, scriind „Vrei să te măriți cu mine” pe un cearșaf)

Salarii uriașe pentru bonele care aleg să lucreze în România

Mai exact, bonelor le este asigurată cartea de muncă, mesele, iar celor interne, chiar și cazarea. Bonele externe au un program fix de 8 ore pe zi, care nu include weekendurile. Cel mai mic salariu oferit bonelor externe începe de la 3.500-4.000 de lei. În cazul în care părinții doresc ca bona să stea chiar și o oră în plus peste program, aceasta este plătită suplimentar, în funcție de ce sumă a convenit cu familia copilului. În plus, dacă lucrează în weekenduri, ea este plătită dublu.

În cazul bonelor interne, salariul acestora pleacă de la 4.000-4.500 de lei. Există însă și familii care oferă chiar și 9.000 de lei pe lună. Totuși, aceste salarii uriașe sunt oferite bonelor care au studii superioare și cărora le revin sarcini suplimentare.

„Sunt beneficiari cu bani, oameni de afaceri care au birouri prin țară și care pleacă des de acasă, care vor o înlocuitoare a mamei și a tatălui, caută mai mult pe cineva care să fie ca un membru al familiei.

Aproximativ 80% la sută din cele care mă sună sunt românce din diaspora, care vor să se întoarcă mai aproape de familie. M-au sunat din Spania, Italia, Belgia, dar și femei din Ucraina. Salariile pe care le oferă beneficiarii români sunt apropiate de cele oferite în țările în care lucrează ele. Ca bonă internă, ai cazare, cameră separată, mâncare și aceleași condiții pe care le are familia în casă, ce mănâncă familia mănâncă și bona. Bonele externe se duc la beneficiar ca la birou, după programul stabilit cu acesta”, a declarat Iuliana Hodoș, proprietara unei companii de recrutare de bone și menajere la nivel de țară, pentru Gândul.ro.

Înainte de fi recomandate familiilor la care vor lucra, bonele sunt atent verificate. Mai exact, ele trebuie să completeze o fișă cu detalii personale, care include și datele de contact ale foștilor angajatori. Totodată, pe lângă cazier, ele trebuie să facă dovadă, printr-o adeverință medicală, că sunt apte să lucreze cu copiii și că nu suferă de boli care le-ar putea afecta activitatea. Prima discuție între potențiala bonă și familia copiilor are loc online. Doar în cazul în care între cele două părți există o chimie, se vor cunoaște apoi și personal.

(VEZI ȘI: De necrezut! Suma ireală plătită de o româncă pentru un mic dejun în Turcia)