A apărut o nouă variantă de coronavirus! S-a răspândit în Japonia și are imunitate mare la vaccin

Publicat: 04/04/2021 | 17:58

E484E este noua mutație a coronavirusului care, din nefericire, ar avea o imunitate foarte mare la vaccinul anti-COVID. Noua variantă a fost detectată la aproximativ 70% din pacienții internați într-un spital din Tokyo.

Se pare că noua formă a coronaviruslui reduce protecția vaccinurilor, fapt care îi îngrijorează pe oamenii de știință. Mutația este numită și „Eek” și a fost descoperită la 10 din 14 persoane care au fost testate pozitiv la centrul Tokyo Medical and Dental University Medical Hospital. Totul a avut loc în luna martie. (CITEȘTE ȘI: NOUL CORONAVIRUS A SUFERIT CEL PUȚIN 150 DE MUTAȚII DE LA ÎNCEPUTUL EPIDEMIEI: ”SUBTIPUL L ESTE MAI AGRESIV DECÂT SUBTIPUL S”)

Dintre cei 36 de pacienți, 12 au suferit mutația, fără să călătorească în ultimul timp în străinătate și nici nu au raportat contactul cu persoane revenite recent din alte țări. Dar comentarii din partea spitalului nu au fost făcute până în prezent. Doar experții în sănătate sunt deosebit de îngrijorați de răspândirea tulpinilor mutante, iar vaccinarea populației generale nu a început încă, informează Reuters.

Coronavirusul a suferit o mutație și în februarie, ajunsă în România

Coronavirusul a suferit o mutație şi în ţara noastră, numită N439K. Aceasta a fost descoperită la Institutul Cantacuzino din Capitală. Noua mutaţie este prezentă mai ales în nordul continentului, Danemarca raportând aproximativ 800 de cazuri de infecţie cu tulpina N439K. Totodată, au fost semnalate cazuri și în Irlanda, Republica Cehă, Elveţia, Anglia, Australia dar şi în Noua Zeelandă. (NU RATA: ALERTĂ ÎN MAREA BRITANIE! ȘAPTE OAMENI AU MURIT DUPĂ CE AU FĂCUT CHEAGURI DE SÂNGE. FUSESERĂ VACCINAȚI CU ASTRAZENECA)

Noua mutație ar fi fost detectată prima dată în România în luna mai a anului trecut și de atunci s-ar fi extins în alte țări ale Uniunii Europene. Cercetătorii chinezi au descoperit că tulpina românească este mai rezistentă la anticorpi decât varianta originală a COVID-19. ”Suntem îngrijorați de cât de eficient va fi un vaccin în cazul tulpinii N439K. Prin urmare, ar fi indicat să monitorizăm prevalența acestei tulpini și dacă aceasta afectează cele mai vulnerabile grupuri de oameni”, spunea cercetătorul Tyra Grove Krause, citată de TASS, o agenție de presă rusă.

Cristian Blanuta
Cristian Blănuță este redactor la CANCAN.RO, site care face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. A început să lucreze în mass-media în anul 1996, la ziarul MONITORUL DE BACĂU. Au urmat ZIARUL DE BACĂU, PROSPORT (Ediția ... citește mai mult