A murit Stela Popescu! Drama prin care a trecut în copilărie

De: Cancan
Publicat: 23/11/2017 | 16:22
Potrivit unor surse, vecinii au sunat la Urgenţe pentru că actriţa nu mai răspundea la uşă. La locuinţa actriţei au venit două autospeciale SMURD. Aceleaşi surse mai spun că nu s-au făcut manevre de resuscitare, pentru că actriţa era decedată în momentul în care ajutoarele au ajuns la locuinţa acesteia. 
 
Stela Popescu s-a născut pe 21 decembrie 1935 în Orhei. A realizat cupluri celebre alături de Ştefan Bănică şi Alexandru Arşinel. S-a născut într-o familie de învăţători modeşti, iar prima amintire pe care o are bine întipărită în memorie este invadarea Basarabiei de către armata rusă. În 1940, tatăl ei fiind considerat intelectual, deci un duşman de clasă pentru comunişti, a fost deportat în Siberia. Mama Stelei Popescu s-a refugiat împreună cu fiica ei în România, la Braşov. 

A murit Stela Popescu. Când a început teatrul?

În 1953 a susţinut examenul de admitere la facultate şi a fost repartizată la Facultatea de Limbă Rusă „Maxim Gorki”. A renunţa după un an şi jumătate, când a intrat în echipa Teatrului Ministerului de Interne. 
 
În 1956 a fost admisă la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică, iar în paralele continuă să susţină spectacole de teatru. La sfârşitul facultăţii, este repartizată la Teatrul din Braşov, acolo unde ajunge să susţină 400 de spectacole pe an. Din 1963 până in 1969 joacă la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”.
 
În 1969, Stela părăseşte Revista şi se angajează la Teatrul de Comedie, ceea ce nu o impiedică să continue colaborarea cu Radiodifuziunea Română (pe atunci Radioteleviziunea) din 1963 până în prezent. În paralel, susţine şi o colaborare cu Revista Românească, sub condeiul lui Mihai Maximilian, cu care avea să se căsătorească în 1969, la puţin timp după divorţul de Dan Puican. 

A murit Stela Popescu. Cuplu cu Bănică, apoi cu Arşinel

Între anii 1971 şi 1979 face cuplul, pe scenă şi la televiziune, cu Ştefan Bănică. Cât despre longevivul cuplu umoristic Stela – Alexandru Arşinel, care a început în 1979, acesta a fost garanţia umorului de calitate şi în prezent, dar şi în trecut, când textele scenetelor erau semnate Mihai Maximilian.
 
În 1958, debutează în cinematografie în pelicula „Alo? Aţi greşit numărul”. A jucat în peste 25 de filme precum Nea Mărin miliardar (1979), „Pe malul stîng al Dunării albastre” (1983), „În fiecare zi mi-e dor de tine” (1988) şi multe altele.