A trăit cu adevărat Iisus Hristos? Detaliul incredibil care îi face pe creştini să-şi pună această întrebare. Ce nu trebuie să rosteşti niciodată în faţa preotului

De: Cancan
Publicat: 15/02/2018 | 19:31

Potrivit unor lucrări publicate recent pe marginea acestui subiect controversat, singurele referinţe la viaţa lui Iisus Hristos şi detalii despre existenţa sa provin de la apostoli şi creştini doritori să promoveze creştinismul ca religie, dar nu de la surse verificabile.

– Nu există dovezi din secolul întâi despre faptul că ar fi existat. Toate sursele sunt creştine sau evreieşti.

– Scrierile Noului Testament despre viaţa lui Iisus Hristos sunt vagi şi nu prezintă detalii multe despre viaţa Mântuitorului

– Unele rugăciuni şi scrieri se contrazic despre detalii din viaţa lui Iisus Hristos

– Biblia este scrisă de creştini cu scopul de a promva creştinismul

– Scrierile cuprind influenţe din partea fiecărui autor, dar dovezile istorice sunt greu de verificat

Ce este mic şi ce este realitate? Oamenii de ştiinţă s-au preocupat intens de acest subiect şi încearcă să descifreze tot mai multe mistere şi să afle răspuns la diferitele întrebări. Creştinii preferă să creadă în Iisus Hristos fără dovezi clare, demonstrându-şi astfel credinţa, anunţă a1.ro.

Altfel, părintele Calistrat de la Mănăstirea Vlădiceni din Iaşi, devenit celebru pe internet pentru predicile sale nonconformiste, a explicat cum trebuie să fie relaţia dintre duhovnic şi credincios.

„Trebuie să scrii pe o hârtiuţă tot ceea ce te frământă, şi tot ce ţi-e ruşine să spui, te bagi sub epitrahir şi îi dai hârtiuţa preotului ca să citească şi îi spui atât: ‘Nu mă întrebaţi nimic, pentru că mi-e jenă!’ Pentru că preotul, din ce au scris acolo, vă deduce ce trebuie să dezlege! Am avut cazuri de genul ăsta şi ca să încurajez şi să stârpesc ‘prostia asta’, pentru că apare următorul lucru, în momentul în care ai o relaţie cu duhovnicul şi te ştii de multă vreme, se creează o mică familiaritate sufletească, şi nu vrei să-şi strice părerea despre tine… sau să te privească cu alţi ochii.. Dar eu totdeauna le spun: ‘Pentru nimicul ăsta ai stat atât încărcat?’. Şi dacă au trecut de la înfăptuire 10 – 15 ani, nici nu mai dau canon, căci se prescrie, ca la avocat!”, a explicat părintele.