A trecut un an de cand s-a spanzurat patronul de la Cocosatu! Fiul “regelui micilor” vorbeste pentru prima data de aceasta drama

De: Cancan
Publicat: 04/12/2012 | 23:00
Ion Oita s-a spanzurat intr-o anexa a restaurantului pe care-l patrona

George Oita, fiul cel mic al lui Ion Oita, este in continuare afectat de moartea tatalui, cu atat mai mult cu cat s-a trezit cu o mostenire care il responsabilizeaza aproape peste puteri. La un an de la moartea tatalui, afacerea cu mici merge brici, insa cu niste sacrificii enorme.

Tatal lui Florin a fost celebrul Ion Oita, supranumit „Regele micilor”

“Ne-a luat ceva timp sa vedem cum e treaba pe-aici, pentru ca responsabilitatile sunt mari. Nu sunt „bamboo-ist”, nu sunt clubarist, lucrez de la 9 dimineata pana la ora 12 noaptea. Singura mea distractie este sa ies la o cafea cu un prieten, atat. Daca am mostenit ceva frumos trebuie sa ducem mai departe”, a declarat George Oita pentru CANCAN.ro.

Fiul lui Ion Oita, patronul de la “Cocosatul” care si-a pus streangul de gat anul trecut, fara sa lase vreun bilet de adio, nu intelege nici acum ce l-a determinat pe tatal sau sa renunte asa usor la viata.

“Era bolnav, intr-adevar. Si acum incercam sa punem cap la cap tot ce s-a intamplat ca sa ne dam seama ce l-a determinat sa faca asta. Dar tatal meu nu a avut probleme cu datoriile sau camatarii, asa cum s-a vehiculat dupa moartea lui. Se dedicase trup si suflet acestui business, nu-si mai luase un concediu de 13 ani”, a mai povestit George.

Ion Oita s-a spanzurat intr-o anexa a restaurantului pe care-l patrona

Acesta a vorbit si despre planurile de extindere a afacerii. “Intentionez ca la anul sa deschid aici o sala de festivitati, unde vor lucra aceeasi angajati care ne-au fost alaturi de atata timp, unii chiar de 14 ani”, spune el.

Desi toata lumea a comentat dupa disparitia lui Ion Oita ca patronul de “la Gil” va specula ocazia si-I va fura clientii, George neaga acest lucru si spune ca, dimpotriva, tatal lui si patronul restaurantului-concurent au fost prieteni si chiar se consultau asupra preturilor.

Emblema acestui restarurant, Sandu “Cocosatul”, grataragiul care a scris istorie vreme de peste 40 de ani cu micii pregatiti de el, si unul dintre cei mai buni prieteni al familiei Oita, a ramas in echipa si lucreaza cu acelasi entuziasm.

“Nu ne este usor fara el, dar noi trebuie sa ducem mai departe ce a inceput, chiar daca trebuie sa muncim foarte mult. Aici suntem ca intr-o familie, pentru ca s-au pastrat aceeasi nagajati de ani buni. Iar micii au ramas la fel deliciosi, pentru ca reteta secrete de care ma intreaba toata lumea este… sufletul!”, spune nea Sandu.

Maria Apostol