A trecut un an de cand s-a spanzurat patronul de la Cocosatu! Fiul “regelui micilor” vorbeste pentru prima data de aceasta drama
George Oita, fiul cel mic al lui Ion Oita, este in continuare afectat de moartea tatalui, cu atat mai mult cu cat s-a trezit cu o mostenire care il responsabilizeaza aproape peste puteri. La un an de la moartea tatalui, afacerea cu mici merge brici, insa cu niste sacrificii enorme.
“Ne-a luat ceva timp sa vedem cum e treaba pe-aici, pentru ca responsabilitatile sunt mari. Nu sunt „bamboo-ist”, nu sunt clubarist, lucrez de la 9 dimineata pana la ora 12 noaptea. Singura mea distractie este sa ies la o cafea cu un prieten, atat. Daca am mostenit ceva frumos trebuie sa ducem mai departe”, a declarat George Oita pentru CANCAN.ro.
Fiul lui Ion Oita, patronul de la “Cocosatul” care si-a pus streangul de gat anul trecut, fara sa lase vreun bilet de adio, nu intelege nici acum ce l-a determinat pe tatal sau sa renunte asa usor la viata.
“Era bolnav, intr-adevar. Si acum incercam sa punem cap la cap tot ce s-a intamplat ca sa ne dam seama ce l-a determinat sa faca asta. Dar tatal meu nu a avut probleme cu datoriile sau camatarii, asa cum s-a vehiculat dupa moartea lui. Se dedicase trup si suflet acestui business, nu-si mai luase un concediu de 13 ani”, a mai povestit George.
Acesta a vorbit si despre planurile de extindere a afacerii. “Intentionez ca la anul sa deschid aici o sala de festivitati, unde vor lucra aceeasi angajati care ne-au fost alaturi de atata timp, unii chiar de 14 ani”, spune el.
Desi toata lumea a comentat dupa disparitia lui Ion Oita ca patronul de “la Gil” va specula ocazia si-I va fura clientii, George neaga acest lucru si spune ca, dimpotriva, tatal lui si patronul restaurantului-concurent au fost prieteni si chiar se consultau asupra preturilor.
Emblema acestui restarurant, Sandu “Cocosatul”, grataragiul care a scris istorie vreme de peste 40 de ani cu micii pregatiti de el, si unul dintre cei mai buni prieteni al familiei Oita, a ramas in echipa si lucreaza cu acelasi entuziasm.
“Nu ne este usor fara el, dar noi trebuie sa ducem mai departe ce a inceput, chiar daca trebuie sa muncim foarte mult. Aici suntem ca intr-o familie, pentru ca s-au pastrat aceeasi nagajati de ani buni. Iar micii au ramas la fel deliciosi, pentru ca reteta secrete de care ma intreaba toata lumea este… sufletul!”, spune nea Sandu.
Maria Apostol