Află aici în timp real cum se împarte puterea. Rezultatele oficiale ale alegerilor!

De: Cancan
Publicat: 11/12/2016 | 20:03

UPDATE 12.20

Biroul Electoral Central a dat publicităţii rezultatele parţiale de la ora 12, după cum urmează:

Camera Deputaţilor

PSD – 45,26%

PNL – 19, 99%

USR – 9,13%

UDMR – 6,26%

ALDE – 5,58

PMP – 5,53%

Senat

PSD – 45,43%

PNL – 20,34%

USR – 9,18%

UDMR – 6,33%

ALDE – 5,99

PMP – 5,52%

UPDATE 10.30. Votul românilor din străinătate la alegerile pentru Senat şi Camera Deputaţilor s-a încheiat luni dimineaţă, la ora 7,00.
Uniunea Salvaţi România (USR) a primit cele mai multe voturi, atât pentru Camera Deputaţilor, cât şi pentru Senat, de la românii din diaspora care şi-au exprimat votul la scrutinul legislativ de duminică, potrivit rezultatelor parţiale prezentate de BEC până la ora 9,00. Potrivit BEC, rezultatele parţiale în diaspora plasează USR pe primul loc, informează agerpres, cu un procent de 28% pentru Senat şi 23,72% pentru Camera Deputaţilor. PNL a obţinut 26,21% la Senat şi 26,19% la Cameră, PMP – 24,96% – Senat şi 27,33% – Cameră, PSD – 10,03% – Senat, 10,56% – Cameră, PRU – 3,52% – Senat şi 3,78% – Cameră, ALDE – 3,01% la Senat şi 2,71% – Cameră, UDMR – 2,43% la Senat şi 2,63% – Cameră. Votul românilor din străinătate la alegerile pentru Senat şi Camera Deputaţilor s-a încheiat luni dimineaţă, la ora 7,00, ora locală a României, odată cu închiderea ultimelor secţii de votare din SUA şi Canada.  În total, în cele 417 secţii de votare din străinătate au votat 106.038 de alegători, potrivit Ministerului Afacerilor Externe.

UPDATECANCAN.ro, site-ul numărul 1 din România, vă prezintă primele rezultate ale alegerilor parlamentare.

Numărătoarea voturilor s-a încheiat în mai multe judeţe. Au apărut deja numele candidaţilor care au obţinut suficiente voturi pentru un loc de parlamentar. Sunt însă multe mandate care vor fi obţinute la redistribuire.

După numărarea a 68,8% din voturi, rezultatele parţiale BEC sunt următoarele, potrivit Digi 24:

PSD – Camera Deputaţilor 45,92%, Senat 46,11%

PNL – Camera Deputaţilor 19,88%, Senat 20,27%

USR – Camera Deputaţilor 8,48%, Senat 8,54%

UDMR – Camera Deputaţilor 6,29%, Senat 6,29%

ALDE – Camera Deputaţilor 5,64%, Senat 6,06%

PMP – Camera Deputaţilor 5,06%, Senat 5,34%

Ca şi la alegerile locale din iunie, USR a luat în Capitală de două ori mai multe voturi decât PNL.

Prima poziţie în Bucureşti e păstrată de PSD. Social-democraţii şi-au asigurat deja 12 din cele 29 de mandate de deputat puse în joc la Camera Deputaţilor şi 5 din cele 13 de la Senat.

USR va avea 8 deputaţi şi 3 senatori de Bucureşti, în timp ce PNL prinde în această etapă de repartizare la nivel de circumscripţie doar 3 mandate de deputat şi unul de senator.

ALDE şi PMP intră cu câte 2 mandate în Camera Deputaţilor şi unul în Senat în Capitală, iar 4 mandate – două de deputat şi două de senator – vor fi repartizate în etapa naţională.

Victor Ponta, fostul premier al României, a câştigat un scaun de deputat de Gorj, conform datelor oficiale BEC. Acesta a candidat din partea Partidului Social Democrat. Tot la Gorj au mai câştigat la Camera Deputaţilor alţi doi candidaţi PSD – Mihai Weber şi Alin Vasile Văcaru.Tot PSD a câştigat un loc la Senat în judeţul Gorj.

În judeţul Maramureş, din cele trei locuri de senatori, doar unul a fost ocupat de către Sorina Pintea, din partea PSD.

La Camera Deputaţilor, în Maramureş, au fost distribuite 7 locuri de deputaţi. Gheorghe Şimon, Marius Sorin Bota şi Matei Călin Vasile Andrei, toţi trei din partea PSD, vor ocupa un scaun de deputat. De la PNL, Viorica Cherecheş (mama primarului ales la Baia Mare) a câştigat un loc de deputat. În acest judeţ trei locuri de deputaţi au rămas nedistribuite.

În Harghita, la camera deputaţilor, UDMR-ul a obţinut la prima distribuire 4 locuri. Kelemen Hunor, Korodi Attila, Bende Sándor şi Benedek Zakariás sunt candidaţii din partea UDMR care au câştigat alegerile parlamentare din 2016. În acest judeţ a mai rămas un fotoliu de deputat nedistribuit. În Harghita, UDMR a mai ocupat un loc la Senat, de către candidatul Verestoy Attila. Tot aici mai rămâne un loc de senator de redistribuit.

 În judeţul Giurgiu sunt 2 locuri la Senat şi 4 la Camera Deputaţilor. În urma numărării voturilor, la Senat a câştigat Niculae Bădălău, din partea PSD, iar la Camera Deputaţilor alţi doi candidaţi PSD au câştigat un loc de deputat pentru următorii patru ani – Ioan Alexandru Andrei şi Răzvan Alexandru Cuc. Restul de locuri vor fi distribuite de BEC.

 În judeţul Vaslui, Gabriela Creţu din partea PSD a ocupat un loc de senator. În acest judeţ au mai rămas nedistribuite două locuri Senat. La Camera Deputaţilor, tot în Vaslui, sunt 7 locuri de deputaţi. Au fost ocupate 5, dintre care 4 de către candidaţii PSD Ana Birchal, Irinel Ioan Stativă, Aurel Căciulă şi Ramona-Maria Mocanu. Un loc de deputat de Vaslui primeşte în urma alegerilor şi Daniel Olteanu, din partea PNL. Cele două locuri rămase vor fi distribuite la numărătoarea finală.

Numărătoarea voturilor s-a terminat şi în judeţul Brăila. Conform datelor de la Biroul Electoral Central, la Camera Deputaţilor sunt cinci mandate la nivel judeţean, dintre care două au rămas nedistribuite. Cele trei mandate au ajuns la candidaţii PSD Mihai Tudose, Nicu Niţă şi Marinela Emilia Meiruşu. La Senat sunt două mandate de pentru judeţul Brăila. Unul va fi ocupat de Ion Rotaru (PSD), celalalt urmând să fie redistribuit de BEC la etapa naţională.

 Numărătoarea voturilor din Judeţul Alba a luat sfârşit. Datele Biroului Electoral Central arată că la Camera deputaţilor au fost aleşi doi candidaţi: Ioan Dârzu de la PSD şi Florin Claudiu Roman de la PNL. La Senat nu a fost distribuit niciun loc.

În Judeţul Botoşani au fost distribuite patru mandate de deputaţi şi unul de senator. După numărarea voturilor din toate secţiile din judeţul Botoşani, PSD a primit trei locuri la Camera deputaţilor, respectiv Tamara Dorina Ciofu, Mihaela Huncă şi Marius Budăi şi un loc la Senat – Doina Federovici.

PNL a ocupat şi el un loc la Camera deputaţilor – Vasile Cristian Achiţe.

În judeţul Sălaj s-au numărat toate voturile. Conform datelor de la BEC, la Camera Deputaţilor au fost ocupate trei scaune de către PSD-istul Iuliu Noşa, UDMR-istul Deneş Sereş şi PNL-istul Lucian Bode. La Senat nu a fost atribuit deocamdată niciun loc din judeţul Sălaj.

Doi PSD-işti şi un PNL-ist au câştigat trei scaune în Camera Deputaţilor din judeţul Caraş Severin. Este vorba de Ioan Mocioalcă şi Ion Spânu – din partea PSD şi de Valeria Schelean Şomfelean din partea PNL. La Senat Ioan Narcis Chisăliţă, de la PSD, a câştigat un mandat pentru următorii patru ani.

În Judeţul Ialomiţa, PSD a luat toate locurile atribuite direct atât la Camera Deputaţilor cât şi la Senat. Mihăiţă Găină şi Andrei Pop au câştigat la Camera Deputaţilor, iar Marian Pavel la Senat. Actualii parlamentari PNL, Tinel Gheorghe şi Cristina Pocora nu au obţinut direct locuri, dar au şanse să intre în Parlament la redistribuirea naţională.

În fieful şefului de campanie a PNL, Gheorghe Falcă, la Arad, PNL pierde primul loc în judeţ în faţa PSD. Diferenţa dintre cele două partide este de aproximativ 4.000 de voturi. După numărarea voturilor, în judeţul Arad Dorel Gheorghe Căprar şi Florin Dan Tripa de la PSD şi Glad Aurel Varga şi Eusebiu Manea Pistru Popa de la PNL au câştigat câte un loc la Camera Deputaţilor. Trei scaune de deputaţi îşi vor afla ocupanţii la redistribuire. PSD-istul Mihai Viorel Fifor şi PNL-ista Cristina Ioan au câştigat câte un loc la Senat. Tot aici un loc a rămas la redistribuire.

Numărătoarea voturilor de la alegerile parlamentare 2016 a ajuns la final şi la Braşov. În Camera Deputaţilor judeţul va fi reprezentat de trei social democraţi – Valentin Mihai Popa, Viorel Chiriac şi Roxana Mînzatu -, şi de doi liberali – Mara Mareş şi Gabriel Andronache. Tudor Benga, de la USR, a obţinut şi el un mandat de deputat.

La Senat, din cele patru locuri, doar unul a fost distribuit lui Marius Alexandru Dunca, de la PSD. Celelete vor fi redistribuite de BEC.

La Bacău au fost ocupate două din cele patru locuri de senator – Adrian Dragoş Benea şi Miron Alexandru Smarandache, ambii de la PSD. La Camera Deputaţilor dintr-un total de zece locuri, 6 au fost ocupate – 5 merg la PSD pentru Petru Gabriel Vlase, Theodora Şotcan, Ionel Floriu, Lucian Şova şi Claudiu Augustin Ilişanu, şi unul la PNL pentru Ionel Palăr.

Judeţul Constanţa va fi reprezentat în Camera Deputaţilor de Robert Turcescu. Acesta a candidat pe listele PMP-ului, conform datelor Biroului Electoral Central. Aceleaşi date mai arată că în acest judeţ au fost alocate alte 10 locuri la Camera Deputaţilor.

PSD-ul a luat cinci fotolii – Iulian iancu, Mircea Titus Dobre, Ileana Cristina Dumitrache, Radu Babuş şi George Gabriel Vişan. În urma voturilor, PNL Constanţa va fi reprezentat de Bogdan Iulian Hutuca şi de Robert Aurel Boroianu.

USR-ul va fi reprezentat de deputatul Stelian Cristian Ion. Din totalul de locuri alocate judeţului Constanţa, două au rămas nedistribuite.

Tit Liviu Brăiloiu şi Nicolae Moga – ambii de la PSD – şi Marius Petre Nicoară, de la PNL, vor reprezenta Constanţa în Senat. Tot aici alte două locuri vor fi redistribuite de BEC.

Alina Gorghiu a intrat în Senat în judeţul Timiş. PNL câştigă un singur loc la Senat pentru liderul partidului Alina Gorghiu şi două la Camera Deputaţilor.

PSD, în schimb, primeşte încă din etapa reparţiei la nivel judeţean  trei mandate de deputat şi unul de senator.

Nou-înfiinţata USR va avea un reprezentant în Timiş – pe Cătălin Drulă, fost secretar de stat la Ministerul Transporturilor.

În judeţul Dolj, primarul Craiovei – Lia Olguţa Vasilescu – a câştigat un loc în Camera Deputaţilor de pe lista PSD. Din partea aceluiaşi partid vor mai ocupa un loc la Camera Deputaţilor şi Ion Călin, Alina Elena Tănăsescu, Alexandra Presură, Flroinel Stancu şi Eliza Mădălina Peţa.

PNL-ul va fi reprezentat în acest judeţ de către Nicolae Giugea. La redistribuire la Camera deputaţilor au mai rămas trei locuri.

La Senat, din 4 locuri, 2 au fost ocupate de către Iulian Claudiu Manda şi Radu Cosmin Preda – ambii de la PSD. Restul vor fi redistribuite.

Eugen Teodorovici, fost ministru al fondurilor europene şi apoi al finanţelor publice în guvernul lui Victor Ponta a fost ales senat pe listele PSD Tulcea. Cel de-al doilea scaun din Senat alocat judeţului Tulcea va fi redistribuit.

În acest judeţ PSD-ul a mai câştigat două locuri şi la Camera Deputaţilor. Alte două locuri vor fi redistribuite de către BEC.

Liviu Dragnea, preşedintele Partidului Social Democrat, a câştigat un loc în Camera Deputaţilor pe listele judeţului Teleorman. Alţi doi PSD-işti au câştigat câte un loc în Camera deputaţilor. Este vorba despre Adrian Ionuţ Gâdea şi Valentin Gabriel Boboc.

PNL-ul a câştigat şi el un loc de deputat în judeţul Teleorman – Mara Daniela Calista. La redistribuire, Teleorman va avea un loc la Camera Deputaţilor.

La Senat au fost atribuite două locuri: unul va fi redistribuit, iar cel de-al doilea a fost câştigat de către Carmen Daniel Dan.

Un număr de 96.874 persoane au votat în diaspora la alegerile parlamentare de duminică, până la ora 20,00, conform site-ului oficial al Biroului Electoral Central (BEC). Cetăţenii români din străinătate au la dispoziţie 417 secţii de votare deschise în peste 90 de ţări. În plus, aproape 46.000 de solicitări pentru urna mobilă au fost făcute, la nivel naţional, până la ora 19:00, potrivit informaţiilor postate pe site-ul Biroului Electoral Central (BEC).

Social democraţii au aşteptat rezultatul alegerilor în sediul din Băneasa

Rezultatele exit-poll-urilor de la ora 21:00 au fost aşteptate de liderii social-democraţi în sediul PSD de la Băneasa, o premieră pentru acest partid.

Aşadar, iată primele rezultate ale alegerilor parlamentare, potrivit exit-poll-urilor:

1. PSD- 45,8% Camera Deputaţilor 45,9 Senat

2. PNL- 20,8 % Camera Deputaţilor 20,7 Senat

3. USR- 9,2 Camera Deputaţilor 9,3 Senat

4. UDMR- 6,7 Camera Deputaţilor 6,8 Senat

5. ALDE- 6,3 Camera Deputaţilor 6,4 Senat

6. PMP- 4,6% Camera Deputaţilor 4,7 Senat

7. PRU- 2,5 Camera Deputaţilor 2,5 Senat.

Prezenţa la vot cu o oră înainte de închiderea urnelor: 38,78%. În topul judeţelor cu prezenţă se menţin tot Olt, Teleorman şi Dolj. Prezenţa înregistrată la nivel naţional, la ora 19:00, era de 36,97%, adică peste 6.745.000 de votanţi.

Judeţele fruntaşe au fost: Olt (45,10%), Teleorman (44,44%) şi Dolj (42,31%). Cele mai slabe prezenţe au fost înregistrate în Maramureş (29,52%), Vaslui (31,59%) şi Timiş (32,21%). În Bucureşti, la ora 19:00 era înregistrată o prezenţă la de 37,90%. Ruralul (35.4%) a depăşit urbanul (33,30%) la prezenţă la vot.