Care sunt alimentele anti-colesterol şi care sunt paşii ce trebuie urmaţi!

De: Cancan
Publicat: 14/08/2016 | 17:42

Pasul 1

Eliminaţi din alimentaţie carnea grasă, mezelurile, pielea de la pui şi curcan, ouălele, cantităţile mari de zahăr, laptele integral, smântâna şi untul, brânzeturile şi caşcavalul, crema de brânză, brânza topită.

Pasul 2

Încercaţi să consumaţi produse bogate în flavonoide, fibre şi antioxidanţi. Peştele trebuie consumat de 2-3 ori pe săptămână deoarce reduce nivelul colesterolului total şi fracţia LDl şi îmbunătăţeşte metabolismul grăsimilor din ficat. Consumaţi somon, sardine, ton, macrou, hering.

Pasul 3

La micul dejun ar fi indicat să consumaţi cerealele integrale, mai ales ovăzul şi orzul din pâinea integrală. La prânz, legumele nu ar trebui să vă lipsească. Pe cât posibil încercaţi să le consumaţi crude. Cele mai bune legume în lupta cu colesterolul sunt: ceapa, usturoiul, varza şi morocvul.

Pasul 4

Între mese, consumaţi fructe şi seminţe (de dovleac sau folarea-soarelui). Merele, perele, portocalele, babanele şi strugurii sunt foarte indicate pentru scăderea colesterolului. Şi fructele uscate, cum ar fi caisele, smochinele, prunele sunt gustări ideale atunci când doriţi să vă scadeţi nivelul colesterolului. 

Conţinutul în colesterol al cărnii (mg/100g)

  • Iepure – 58
  • Vită – 45-80
  • Porc – 62-75
  • Oaie – 70
  • Pui – 80-85
  • Mezeluri – 150
  • Ficat – 150-350
  • Creier – 2000-2200

Răzvan Sava