Caută şi tu prin sertarele părinţilor! Dacă găseşti astfel de carnete de CEC, te poţi îmbogăţi peste noapte

De: Cancan
Publicat: 12/10/2016 | 16:20

Dacă te numeri printre cei care mai are pe acasă carnete de economii, avem o veste bună pentru tine, pentru că asta ar însemna că ai putea să te îmbogăţeşti peste noapte. Asta deoarece pot fi recuperaţi banii care au fost depuşi atunci, cel mai probabil de către părinţii tăi.

De asemenea, există trei categorii de librete CEC: cele de 70.000 de lei, echivalent cu preţul unui autoturism Dacia, înainte de anii ’90, librete de 5.000 de lei, prin care se putea câştiga o maşină Dacia, la extragerile făcute periodic de către CEC, dar şi librete de economii, de diferite valori.

Astfel de carnete de CEC vă pot îmbogăţi peste noapte

Astăzi, fiecare dintre aceste carnete de CEC pot să ajungă să valoreze 20.000 de lei. Chit că există o lege a despăgubirilor încă din 2007, aceasta nu a fost până acum pusă în aplicare din cauza unor neconformităţi legislative. În 2016, Guvernul Cioloş a emis o ordonanţă de urgenţă prin care stabileşte că despăgubirile vor fi făcute sub forma unor titluri de stat emise pe numele CEC Bank şi BRD.

În Monitorul Oficial nr. 171 din 7 martie a.c. a fost publicată Legea nr. 19/2016 privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 19/2014 pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 156/2007 privind despăgubirea persoanelor fizice care au constituit depozite la Casa de Economii şi Consemnaţiuni C.E.C. – S.A. în vederea achiziţionării de autoturisme.

Pentru a intra în posesia titlurilor de stat trebuie să faceţi o adresă către Ministerul Finanţelor Publice şi alte două adrese spre BRD şi CEC Bank. Răspunsul la aceste solicitări ar trebui să îl primiţi în cel mult 30 de zile.

Până acum românii îşi puteau recupera banii doar în instanţă, dar legislaţia actuală le permite să fie despăgubiţi în aproximativ 2 luni de zile. Românii trebuie să pregătească un act de identitate valabil, acte de stare civilă, procură specială autentificată pentru a face dovada mandatului, certificat de moştenitor şi alte documente legale, după caz, precum şi declaraţie pe proprie răspundere că nu au încasat despăgubirea până acum.