Sfaturi pentru a avea o siluetă perfectă!

De: Cancan
Publicat: 06/11/2016 | 19:03

Adepţii acestui tip de dietă consideră că în acest fel pierd până la 2,5 kg şi în plus, îşi “curăţă ” organismul de toxine. Această dietă are denumirea de: dieta vârcolac sau dieta lunii pline. Dieta este una restrictivă, care înlocuieşte mesele principale cu lichide săţioase, cu un aport vitaminic şi nutritiv satisfăcător, însă nu poate fi “ţinută” mult timp. Cei care aprofundează ştiinţa corelării organismului uman cu modificările ciclului lunar merg mai departe, corelând dieta cu toate fazele lunii – luna plină, primul pătrar, lună nouă şi ultimul pătrar.

În primă fază, mai precis cea de „Lună plină” nu se consumă alimente solide, ci doar lichide, apă, ceaiuri sau sucuri naturale mai consistente, în amestecuri diverse de legume, fructe sau extracte de germeni încolţiţi, pe modelul sucurilor detox. Fiecare este liber să aleagă formula celor patru-cinci sucuri de legume şi sau fructe, pe culori, gusturi sau consistenţă.

Urmează faza „primului pătrar”, perioadă în care efectele biomagnetice ale Lunii ar stimula detoxifierea şi eliminarea apei în exces din organism.
Se pot consuma alimente sănătoase solide, cât mai naturale, se evită însă făinoase, prăjeli, sosuri, mâncare gătită, carne sau grăsime animală.
În această etapă se recomandă opt pahare de apă în fiecare zi a primului pătrar şi se evită sarea.

În a treia fază intervine “luna nouă”, care are o mare influenţă în regenerarea organismului. În această etapă, susţinătorii dietei Vârcolac propun să se consume doar lichide şi se elimină complet alimentele solide. Ceaiul verde şi alte ceaiuri depurative şi usor diuretice stimulează metabolismul şi eliminarea retenţiei hidrice.

În “ultimul pătrar” apetitul revine. Aşa că se evită alimentele hipercalorice precum pâinea, zaharul, pastele, alimentele cu amidon şi grăsimile. Cina se ia între 17:00 şi 18:00, maxim, iar până atunci se recomandă să se consume lichide preferabil calde (ceaiuri, supe usoare) care ajută la diminuarea apetitului.